Du är här: Start / Betyg & recensioner / Dotter saknad
Betyg & recensioner för

Dotter saknad (Inbunden)

Kundbetyg 4

(50 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Så ruskigt bra!

@bettan_bokprataren (Örebro), 18 september 2020

Varför dröjde det så länge innan jag började läsa den här välskrivna och mycket spännande boken. Kanske för att jag älskar Maria Wern serien så otrolig mycket och var liksom lite rädd för att bli besviken. Men se så fel jag hade.

Det här är en väldigt välskriven och spännande bok som kickar i gång direkt och sedan tappar den aldrig greppet om mig.
Anna är otroligt duktig på att successivt bygga upp dramatiken och spänningen för att sedan ladda ännu mer till crescendot.
Jag var totalt lost och bytte perspektiv många gånger på vem den skyldige var och varför under min läsning. Jag var så klar med allt men då helt plötsligt tog allt en ny vändning igen...Oj, så skickligt.
Jag erkänner villigt att miljöerna kan ha spelat en roll att jag är helt såld. Boken utspelar sig på platser där jag som barn lekte varje sommar och badade på de platser som beskrivs. Vi hade vår sommarstuga där...
En spännande tät thriller m... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven deckare

Christina1974, 5 februari 2020

Blev fast efter 2 kapitel i boken, så fängslande och spännande. Älskar Anna Janssons sätt att skriva. Läs den du kommer inte kunna slita dig från den förrän du vet hur historien slutar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas

MKA, 13 oktober 2019

Som väntat, bra. Alla Maria Waernböckerna är ju bra, men det var nog dags för något nytt och den här gör knappast någon läsare besviken. Extra kul med de välkända, älskade miljöerna vid Hjälmaren, då vi har sommarstället i närheten. Ser fram emot nästa i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra!

¿bokdiggaren¿, 10 oktober 2019

Det här var en bok som jag tyckte om! Jag gillar ju oftast böcker som handlar om försvunna personer och så också den här. Ser fram emot fler berättelser om Kristoffer Bark.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härligt

Ingalill Norrblom, 4 oktober 2019

Anna Jansson kan man lita på kunde inte sluta läsa. Så bra o lite klurig. Lyckliga ni som ännu inte börjat läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 2 oktober 2019

Jag har tidigare läst fem böcker av Anna Jansson. Först dom tre första böckerna i serien om Maria Wern: Stum sitter guden, Alla de stillsamma döda, och Må döden sova. Sen en bok med kåserier i: Hantverkarsvett är dyrare än saffran. Och så en kortroman: För dem jag älskar. Men Anna Jansson har ju gett cirka tjugofem romaner för vuxna, och ännu fler böcker för barn och ungdom.

Nu har jag läst en helt ny bok av författaren. Det är den första boken i en planerad ny serie som heter Bergslagens Blå, med kriminalinspektör Kristoffer Bark i huvudrollen.

Tycker att den här delen i bokförlagets beskrivning av boken är mycket bra: "Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser."

Jag ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av Anna Janssons bästa!

Lollos bokhörna, 29 september 2019

Det här är en väldigt välskriven och spännande bok. En bok jag hade svårt att lägga ifrån mig då jag ville veta hur det skulle gå. Anna visar sin skicklighet som författare genom att lägga ut ledtrådar genom hela boken, men när jag kommer till slutet så har jag misstänkt fel person i alla fall. Bra person- och miljöbeskrivningar gör att det är lätt att se handlingen framför sig. Jag gillar Annas nya karaktär, Kristoffer Bark och hoppas att jag får läsa mer om honom snart. En riktigt skicklig, välskriven och oförutsägbar deckare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt bra!

Villivonkansbooks, 16 september 2019

Kristoffer Barks dotter försvann spårlöst från sin egen möhippa för fem år sen. Kristoffer har aldrig gett upp hoppet om henne och tillbringar åtskilliga timmar med att leta efter henne. I sitt jobb som kriminalinspektör får Kristoffer starta upp ett annat coldcase-fall som påminner om dotterns. När han börjar rota i det förflutna inser han att fallet har väldigt många likheter med dotterns försvinnande.
Det är roligt att läsa en bok som utspelar sig på hemmaplan och där jag känner igen alla platser som benämns i boken. Jag ser tydligt framför mig när Kristoffer går på stranden i Hampetorp och letar efter dottern Vera. All igenkänning bidrar till att jag snabbt kommer in i berättelsen och Kristoffers liv. Hans liv är tufft, humöret är explosivt och han har ständig jour gentemot ex-frun Ella som gått ner sig bland alkohol och starka smärtstillande mediciner. Författaren pytsar ut små ledtrådar genom hela berättelsen som får mig at... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När kommer nästa?

Monica Bergman, 9 september 2019

Satt ute i solen och sträckläste! Lite annorlunda i jämförelse med Maria Wärn, lite mörkare! Men mycket läsbar! Väntar på fortsättningen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej