Du är här: Start / Betyg & recensioner / Villa Havsbris
Betyg & recensioner för

Villa Havsbris (Inbunden)

Kundbetyg 5

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Vacker feelgood

millimys.se (Veberöd), 12 september 2019

Det är en vacker berättelse om ett gammalt kurhotell, från 1800-talet i skånska Skepparkroken, som blir knutpunkten för några människor som förs samman av livets osynliga trådar i precis rätt tid -när det är meningen.

För att allt ska falla på plats måste vi lyssna på de där små ledtrådarna, som är vår intuition, och tillvara den inre rösten för att den ska få en chans att leda oss rätt -den inre ledstjärnan.

Invanda mönster kan innebär trygghet, men det kan innebära större trygghet att faktiskt våga gå utan för våra trygga ramar.

Ett citat från boken som etsat sig fast är "alla möten för med sig en gåva som kan förändra ditt liv". De där klokheterna finns det fler av i boken -de kloka, intelligenta & livsbejakande orden.

Carolines böcker ska inte bara läsas eller lyssna på -utan tas in, tas in på djupet så att du får hela vidden av dem. Kanske är du redan öppen och kan ta dig igenom alla skik... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar feelgood roman

veronicas_bok_bak_liv, 1 augusti 2019

Det finns feelgood och det finns feelgood och det här är verkligen feelgood på hög nivå. Måste erkänna att jag tidigare inte löst ngt från författaren. Hur har jag kunnat missa det?
En underbar bok som har allt. Fint skriven med otroligt bra beskrivningar kring karaktärer och miljöer. En varm och kärleksfull men även lite sorglig berättelse. När författaren lyckas få mig som läsare att känna att jag är där och ser miljöerna och känna luften och lukterna då är man skicklig. Rekommenderar att läsa denna underbara bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att tycka om!

Lollos bokhörna, 16 juli 2019

"Villa Havsbris" av Caroline Säfstrand är en bok att tycka om! Caroline är väldigt bra på att skapa en miljö och karaktärer som är lätta att tycka om och känna med. Precis som hennes tidigare böcker så blir jag väldigt berörd av hennes berättelse! "Villa havsbris" är en mäktig och härlig läsupplevelse och det enda negativa är att boken och sidorna tog slut för fort! "Villa Havsbris" är en berättelse om kärlek, vänskap, familjehemligheter och att hitta tillbaka till sig själv. Caroline är väldigt bra på att beskriva relationer, bygga upp en handling med små pusselbitar och vackra miljöbeskrivningar.

Som hennes tidigare böcker älskar jag även denna. Jag skulle gärna åka till Villa Havsbris och trakterna runt omkring. Det är många känslor som finns kvar hos mig när boken är slut. Jag känner mig väldigt glad att jag har fått läsa denna varma, kärleksfulla och sorgsna berättelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En berättelse som berör och stannar kvar!

Villivonkansbooks (Örebro), 7 juli 2019

Jag har läst två böcker tidigare av Caroline som jag gillat. Det var med höga förväntningar som jag började läsa i Villa Havsbris igår kväll. Till min stora glädje levde boken upp till mina förväntningar! Som vanligt när Caroline skriver är det vanliga människor med fel och brister och ofta med en del bekymmer i bagaget. Det är skönt att läsa om människor som inte är perfekta utan mer som vi alla är till mans. Sophie ärver sitt barndomshem när mamman går bort. Barndomshemmet är ett gammalt kurhotell i Skepparkroken som rymmer på många hemligheter. Författaren beskriver hemmet med målande beskrivningar, vilket gör det lätt att se det mysiga huset framför mig. Det låter så mysigt att jag genast vill åka dit! Det är en berättelse om livsval och att finna vad som är viktigt i livet. Jag blir berörd av hela historien och alla karaktärer ligger mig varmt om hjärtat. Sen jag läste ut boken i morse har jag kommit på mig flera gånger med att... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej