Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vargasommar
Betyg & recensioner för

Vargasommar (Inbunden)

Kundbetyg 4

(126 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Haparanda på deckarkartan

Ulrika Lagerstedt, 20 september 2020

Två vargar hittas döda i skogen utanför Haparanda med likdelar från en människa i sina magar. Liket visar sig ha kopplingar till en knarkliga i Finland. Polisen får en hektisk sommar med många spår att följa upp.
I fokus står polisen Hanna. Hon är inte lika skruvad som Saga Noren i tv-serien Bron (som Hans Rosenfeldt skrivit) men jag tycker om henne. Hon är sympatisk med sina skavande sidor. Hon är mitt i klimakteriet med allt vad det innebär med vallningar och humörsvängningar. Ibland tar tålamodet slut för henne och hon fräser ifrån med en bitsk kommentar. Hon blir indragen i utredningen på ett personligt sätt som hon inte hade kunnat ana.
Hans Rosenfeldt är fenomenal på att mejsla fram karaktärer som känns trovärdiga, med liv som känns verkliga och som man vill följa. De begår misstag som de försöker rätta till men krånglar till det för sig. Händelser som inte ser ut att hänga ihop flätas skickligt samman till en raffland... Läs hela recensionen

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En riktig bladvändare

Sara, 18 september 2020

Jag gillade serien om Sebastian Bergman som Rosenfeldt skrivit tillsammans med Hjort. Vargasommar gjorde mig inte besviken och var en riktigt bladvändare med en tvist som jag inte förväntade mig.
I Haparandaserien möter vi Hannah, en kvinna som har sina hjärnspöken. Vi får möta arbetskollegor och familjemedlemmar som till en början känns mystiska och otydliga men som senare får en förklaring.
Gillar att händelserna har förlagts till Norrland och Haparanda och inte utspelar sig på Gotland eller på västkusten. Kopplingen till Finland gör den mer "råbarkad" på nåt sätt och man kan nästan förvänta sig en riktigt hård handling.
"Sveriges finskaste stad, kallades den ibland, inte helt okontroversiellt bland den mindre del av befolkningen som fortfarande talade svenska."

Rosenfelt har riktigt bra miljöbeskrivningar och ännu bättre porträttbeskrivningar. Man får verkligen lära känna karaktärerna i boken och vilka rela... Läs hela recensionen

5 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Beroendeframkallande roman

Lars Sträng, 12 oktober 2020

Jag måste först berätta att jag inte sett någon av Hans Rosenfeldts filmatiseringar. Jag gillar deckare, det var ända anledningen.
Det är en riktigt bra deckare. Jag hade svårt att lägga boken i från mig. Precis som böckerna av Stig Larsson.
Det är naturligtvis en smaksak vad man trycker om författares sätt att skriva.
Den här tycker jag håller upp spänningen hela tiden. Man hinner inte "hämta andan". Vill bara till nästa kapitel.
Och, kanske något konstigt, men jag gillar korta kapitel.
Köpen den.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett slut med tempo

Bokhyllaniskuggan, 5 januari 2021

❥ Recension När kommer nästa bok!? Ett bra sätt att inleda den här recensionen på tycker jag, visar rätt tydligt var jag står. Det är först i andra halvan av boken som jag tycker boken tar fart och alltså, tempot i sista delen är helt galet. Rosenfeldt hade mig i sitt grepp och det var omöjligt att sluta läsa. Det är rätt många karaktärer i boken och till en början smått rörigt men det gick snabbt över. Och det är ett gäng intressanta och sympatiska personer. Jag gillar hur Hannah Wester porträtteras, en medelålders kvinna mitt i klimakteriet med allt vad det innebär och ett tungt förflutet som sakta nystas upp. De olika människorna med sina personliga problem och beslut som fattas ur desperation är ett recept på spänning. Detta är en välskriven och spännande bok full av oväntade händelser. En pärla full av våld, lönnmördare, maffia och vanliga Svenssons i en salig blandning. En detalj jag uppskattade extra mycket var Haparand... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norrländsk spänning

Froggy, 23 december 2020

Väldigt spännande men kanske lite mycket blod ibland. Kul drag med att låta Haparanda prata om sig själv. Hur som helst en bladvändare.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig spänning!

Niina Härkönen, 13 oktober 2020

Spännande, härligt och rappt språk. Sköna karaktärer. Svårt att slita sig ifrån boken. Väntar otåligt och med spänning på nästa bok. Hoppas den filmatiseras, en given succé.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänningsfylld

Per Arne Söderholm, 12 oktober 2020

Var lite fundersam till att börja med när man flyttades mellan olika personer och platser.
Allt knöts dock mästerligt ihop på ett spännande sätt så nätterna blev sömnfattiga.
En fantastisk berättelse som gör att jag ser fram mot nästa bok från detta gränsland

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven spänning

Kerstin , 26 oktober 2020

Det här är en bok jag varmt rekommenderar.
Den har ett härligt språk, underbara karaktärer och är riktigt spännande.
Döda vargar har maginnehåll av människa. Polisen och maffian arbetar parallellt.
Hanna Wester, polis, är mycket speciell med färgstarkt livsöde.
Ryska Katja kanske inte är så rysk som man först tror.
Jag blir nyfiken på nästa bok.
Välskrivet, proffsigt och kittlande.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vargasommar

Lars Westerberg, 27 oktober 2020

Inte samma starka karaktärer som i tidigare böcker, saknar drivet också.
Rosenfeldt verkar sakna sin parhäst Hjort i tidigare böcker.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej