Du är här: Start / Betyg & recensioner / Snöängeln
Betyg & recensioner för

Snöängeln (Inbunden)

Kundbetyg 4

(26 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tonårsbok ?

läst mycket, 29 april 2021

Boken började bra men blev sämre och sämre ju längre jag läste. Väldigt mycket klichéer och är verkligen polisen så här klumpig i sitt agerande? Författaren la stort fokus på tonårstjejer och jag tillhör kanske inte målgruppen för boken, kanske ska målgruppen snarare vara unga vuxna ?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande i snömiljö!

Jennifer, 13 april 2021

Snöängeln utspelar sig i Umeå. En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. Även om händelserna verkar helt utspridda, blir det mer och mer klart att alla har en koppling till varandra. Polisen Charlotte von Klint, som har ett brokigt förflutet, tillsammans med polisen Per Berg är de som tar sig an fallet.

Det är alltid kul att läsa böcker som utspelar sig i de mer norra delarna av Sverige och jag, som är Lulebo, gillar verkligen den trenden!

Snöängeln är en bladvändare utan dess lite. Handlingen går fort framåt, kapitlen är korta och perspektiven är många. Jag hade önskat att man hade något slags persongalleri i början för att lättare kunna veta om vilka alla karaktärer var och hur dem var i relation till andra. Det var ofta jag blandade ihop döttrar och mammor, vilket gjorde läsningen i början väldigt förvirrande. Jag var inte heller ett så stort fan att de ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande story

Boken utspelar sig i Umeå där poliserna Charlotte von Klint och Per Berg sätts i arbete för att lösa ett fall. En pojke hoppar från en bro, en tonårsflicka försvinner spårlöst och en kvinna hittas mördad i sitt hem. Finns det någon koppling mellan dessa personer? Och kommer de hitta den försvunna flickan innan det är försent?

Det här är den första delen om poliserna Charlotte och Per. Boken är lättläst, har ett bra tempo och bra driv framåt. Jag tycker att det är en bra story med fokus på psykisk ohälsa och droger - ämnen som jag gillar att läsa om och som känns väldigt aktuellt i dagens samhälle, historien känns rapp i både i språk och handling. Till en början hade jag lite svårt att hålla koll på de olika karaktärerna och det blev lite rörigt i huvudet för mig men efter hand klarnar det upp och boken bygger upp en spänning som växer ju mer jag läser och det blir sträckläsning. En fängslande och spännande bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande

Norrland, 23 februari 2021

Sträckläste den , kunde inte släppa boken, väntar med spänning på flera och hoppas på samma fängslande intriger och miljöer, älskar denna bok och även den förra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rätt ordinär deckare

@bettan_bokprataren (Örebro), 13 februari 2021

Intrigen i sig fungerar rätt bra och är rätt smart men tyvärr tycker jag att innehållet dels är så likt många andra i samma genre. Vi bjuds på lite väl många tillfälligheter som blir lite väl tillrättalagda och som jag tycker får ta lite för mycket plats i boken. Men till slut knyts säcken ändå samman om än på för mig ett lite väl krystat sätt.

Men vill du läsa en hyfsat spännande och underhållande deckare som dessutom är så där lättläst med ett språk som flyter på då rekommenderar jag dig att läsa Snöängeln, en serie som utspelar sig i Umeå.Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen är huvudkaraktärerna i den här serien och jag ser fram emot att följa dem framöver.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej