Du är här: Start / Betyg & recensioner / De vuxnas lögnaktiga liv
Betyg & recensioner för

De vuxnas lögnaktiga liv (Inbunden)

Kundbetyg 4

(116 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En bok med oändliga nyanser av livet

Lollo, 27 augusti 2020

Jag blev direkt fångad av berättelsen om Giovanna ur hennes egna perspektiv. Man får följa henne genom livet, från tidiga till sena tonåren och allt som händer däremellan. Det som fångar mig mest är alla nyanser i boken, läsaren får följa med i de händelser som formar henne som ung kvinna i Italien. Hur hon inser tidigt att livet inte är svart och vitt, och hennes kamp med att förhålla sig till både sig själv och de personer som finns i hennes omgivning samtidigt som hon kämpar för rätten att få skriva sin egen historia.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd bok!

Erica Samuelsson (Stockholm), 24 augusti 2020

I den här berättelsen får man följa en tjejs uppväxt som tonåring i Neapel. Boken ger en ett ärligt och intressant porträtt om hur det är att vara ung, växa upp, och hitta sig själv i den vuxna världen. Trots många karaktärer i boken så lyckas författaren med starka beskrivningar och flyt i språket, få en att hänga med hela vägen med förtjusning!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svårt att slita sig!

Harry Potter, 24 augusti 2020

Trots att jag aldrig tidigare läst Elena Ferrantes romaner hade jag höga förväntningar. Med all rätt, det här är en bok som man ogärna sliter sig ifrån. Ett naket och ärligt berättande om en flicka som berörde mig. Att se hennes italienska värld genom hennes ögon var en njutning, såväl toppar som dalar.

En underbar skildring av de vuxnas mystiska värld sett ur ett barns perspektiv och ett målande porträtt av Neapel som får en att byta tid och rum.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd bok med ett spännande perspektiv

Maddox (Stockholm), 22 augusti 2020

Boken skildrar på ett skickligt sätt hur uppväxten präglas av att omvärdera vuxna och deras berättelser, att bygga på historier och ompröva sina uppfattningar. Om hur ett barns uppfattningar kan vara så ensidiga och samtidigt helt sanna tills en dag när allt ändras

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slöseri med trycksvärta

Leif Reinhold Torpefält (Norrtälje), 30 september 2020

Ointressant för en vuxen människa, infantil, obegripligt att den blivit populär. Alster av en oerfaren och okunnig person?! Blev anmodad av Bokus att sätta betyg i form av stjärna, måste därför bli en, jag önskade en minusstjärna.
(Min hustrus omdöme, jag slipper därför läsa den.).
Tacksam make

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Långsamt tempo

- (Västerås), 23 februari 2021

Eftersom andra här beskrivit handlingen redan skriver jag bara att det handlar om Giovannas relation till sin familj, släkt och vänner. På baksidan av boken står det att hon är i brytpunkten mellan att vara barn och tonåring. Jag håller inte med utan tycker snarare att den handlar om brytpunkten mellan att vara tonåring och vuxen.
Det här är första boken jag läser från Ferrante. Jag förstår att många gillar sättet hon (?) skriver på. Jag tycker att språket och tankarna är vackra och bitvis fascinerande. Men handlingen lyfter inte riktigt. Som läsare är man mest en medföljare i Giovannas ganska trista och händelselösa vardag. Utöver det tycker jag att det är för mycket upprepning. Karaktärerna upplevs inte som nyanserade. De har samma jargong och stil genom hela boken. Tyvärr tycker jag att den här boken var långtråkig. Jag ångrar inte att jag läste den, men jag kommer inte läsa fler böcker från Ferrante.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

RECENSION AV Elena Ferrantes bok : De vuxnas lögna

Christina Hansdotter, 5 augusti 2021

Jag blev så glad ,när jag hittade denna bok .Jag har tidigare läst 2 andra böcker av henne. Jag tycker att språket är oerhört bra . Det känns som om man finns med i den miljön hon beskriver ! / Med vänlig hälsning, Christina Hansdotter

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Levande

Karin , 5 april 2021

Precis som serien om Nepal och väninnorna är denna boken lika levande med personporträtt och platser som gör att man finns där.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besvikelse

Slavica Novak, 15 oktober 2020

Jag är en av största fans/beundrare av Ferrantes all litteratur - hittills. Här... uteblev magin. För första gången. Jag trodde hon, hon kommer att kunna skriva om vad som helst, allt kommer att vara beslöjad med den så anmärkningsvärda magin. Men icke! Jag tänkte: detta har inte hon skrivit... det var någon annan.. eller: så här blir det när man måste skriva på beställning, när någon, publik, förväntar sig, när man går in att tillfredsställa sin publik. Fel.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej