Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den mekaniska katten
Betyg & recensioner för

Den mekaniska katten (Pocket)

Kundbetyg 4

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Denna boken handlade inte om Torey Hayden själv utan...

Yvonne Liljegren, 30 augusti 2013

Denna boken handlade inte om Torey Hayden själv utan en barnterapeut som arbetade med lekterapi. Conor var en pojke med autistisk beteende som kom till terapeut James. Hans mamma och pappa var på väg att skiljas. Mamma hade onsdagkvällar som ledig från barnen. Hon uppsökte James en onsdag på arbetet strax innan han skulle gå hem. Det blev en slags terapisituation där mamma blandade fantasi och verklighet. James fick snart också också Conors lilla syster Morgana i terapi.

Boken är en bland av terapi, fantasi och verklighet som knyts ihop på slutet på en överraskande sätt.

Jag rekommenderar Torey Haydens böcker. Hon skriver oftast om sitt arbete som speciallärare med barn som har olika psykiska och sociala problem. Hon skriver mycket personligt och levande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den mekaniska katten

Bokälskaren, 21 augusti 2011

Conor är en nioårig pojke som tidigt fått diagnosen autism, men när han gått hos Dr James Inning några gånger så börjar han fundera över om det verkligen är rätt diagnos; även om Conor har många typiskt autistiska drag så visar han även prov på mycket som inte är autistiskt.

Frågan är varför han är så fixerad vid katter, spöken och månen, och varför han helst vill att allt ska vara mekaniskt?

Även Conors syster Morgana börjar gå hos Dr Inning, och efter en tid kommer deras mamma med förslaget om att hon och James ska äta middag ihop på onsdagarna. Eftersom James är en Dr som håller hårt på reglerna så blir kompromissen middag med terapi, och han finner ganska snart att Conor och Morgana har en mamma med mycket livlig fantasi; frågan är om hon själv kan skilja på fantasi och verklighet?

Hayden skriver som vanligt fängslande och med ett stort djup, och bokstavligen på den sista meningen kom ytterligare någont... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej