Du är här: Start / Betyg & recensioner / Hundens språk och tankar
Betyg & recensioner för

Hundens språk och tankar (Häftad)

Kundbetyg 4

(56 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jättebra bok om hundens ursprung; psykologi.

Monica Hultén, 31 oktober 2019

Jag tycker att boken inrymmer det mesta man behöver kunna om sin hund.
Den är lärorik och spännande. Har lärt mig massor om hundens ursprung, beteende, inlärning och psykologi. Jag kan absolut rekommendera den till mina hundintresserade vänner. För tillfället läser jag på svenskahundpedagog institutet, min hund och jag ska bli ett pedagogteam, boken ingick i kursen. Jag kommer att använda den som uppslagsverk inom min pedagogiska bana.
Tack för boken
Mvh
Monica

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historik!

Elisabeth Lundborg, 18 november 2017

Är man intresserad av att läsa om hundars instinkter och ursprung samt historik då ska man läsa denna bok. Författaren tar upp om hur hunden som art uppstod och att hundens förfäder är räven och vargen men att dessa arter hade en hel del andra beteenden som inte dagens hundar har. Vissa hundraser har mer andra raser mindre ursprung från förfäderna räv och varg. intressant bok men lite långrandig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven, faktaspäckad

Lennart Michaelsson, 15 juni 2017

Bygger på många olika studier runt om i världen. Boken kräver koncentration och eftertanke men jag upplevde den som mycket lärorik och förklarande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett måste för hundägare och ja, alla andra

Tassen Upp, 20 oktober 2016

Hunden är en stor del av det mänskliga livet och ständigt närvarande i vardagen för nästan alla, oavsett om du själv har hund eller ej. Alla människor borde läsa detta, för en bättre förståelse för vad en hund är, och vad vi är. Även viktig läsning för dig som går i valptankar! Mycket intressant berättelse om hundens utveckling från nyfiken varg till hund och samspelet med oss människor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En jensenskt bra upplevelse igen

John F., 30 april 2015

Per Jensen skriver engagerat och med stor pedagogisk skicklighet. Boken fokuserar på de centrala frågorna för en hundägare med en detaljnivå som är väl anpassad till behoven. Referenser till forskning finns utan att vara akademiskt otillgänglig.

Ett måste för en person som vill förstå hundens förmåga.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppenbok.

Sven-Olof Kårhammer, 23 december 2014

Är man intresserad av att tränga lite djupare i hundvetenskap är det en perfekt bok. Grattis till Per Jensen. Rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för alla hundägare.

Berit Kerstin Lillemor Nilsson, 18 december 2014

Intressant och lärorik!
Bör läsas av alla hundintresserade.
Rekommenderas varmt.
En eloge till författaren.
Boken är ett "måste" om du vill förstå din hund.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

terapihund

Ingegerd Maria Andersson, 28 oktober 2014

Jag arbetar inom vården med en terapihund. Boken är av avgörande betydelse för alla som vill förstå sin hund. Det borde vara grunden i all hundträning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Super bra bok och intressant!

Birgitta , 19 september 2014

Denna bok är väldigt lärorik för blivande hundägare samt för oss som har haft flera olika raser. Upplägget är bra med all historia runt hunden och dess raser.
Fram för flera sådana böcker då läser man den inte bara en gång utan flera gånger för att vara säker på att man inte missat något.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej