Du är här: Start / Betyg & recensioner / Anknytning i förskolan : vikten av trygghet för lek och lärande

Bra lärobok

Mari Viktoria Lillsund, 12 december 2017

Mycket bra lärobok i förskollärarutbildningen! Vikten av att barnen känner sig trygga och hur anknytningen med olika personer fungerar. Mycket bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig bok när man arbetar med små barn

Ulf , 24 maj 2016

Denna bok anser jag vara mycket viktig att ta del av inför inskolning av små barn och för det fortsatta arbetet tillsammans med små barn och vårdnadshavare i förskolan. Här får man en god översiktlig bild av anknytningsteorin, men inte minst många konkreta exempel på sammanhang och situationer i förskolan som är väsentliga att tänka på, när det gäller förhållningssätt med utgångspunkt i teorin.
Här får man lära sig mer om olika anknytningsmönster hos barn och vilka olika strategier och förhållningssätt barnen använder för att tillgodose sitt behov av trygghet, närhet, tröst och beskydd.
Med den kunskapen får man som pedagog större möjlighet att dels upptäcka barns behov, dels hur man kan bemöta och förhålla sig till barn med olika anknytningsmönster i bagaget.
Jag rekommenderar den varmt till alla inom förskolan som vill utveckla inskolningen och förhållningssättet till barn på vetenskaplig grund.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommendering och tyckte själv

Angelica Nyström, 5 mars 2014

Jag skulle rekommendera boken till en vän som är intresserad av anknytning och har lätt för att läsa så långa böcker.

Jag tyckte boken var intressant. Gav visa svar till saker som jag har sett.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket viktig bok att läsa för alla oss som jobbar...

Yvonne, 14 maj 2013

En mycket viktig bok att läsa för alla oss som jobbar med små barn, och även för föräldrar och politiker.
Författarna betonar på ett mycket bra sätt vikten av att små barn får en bra anknytning till sina föräldrar och senare till andra människor i deras närhet.
Det pratas så mycket nuförtiden om vikten av lärande för de små, men ibland glöms den viktiga tryggheten bort.Och utan trygghet - inget lärande.I boken förklarar man vad som händer , och hur barn som får dålig anknytning mår, och kan bete sej.
Jag tycker att boken på ett bra och lärorikt sätt tar upp frågan om att vi ibland har för stora krav och tror att de små barnen klarar av mer än de gör.Barnen är inte alltid så kompetenta som vi vill göra dem till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej