Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
Betyg & recensioner för

Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker (Inbunden)

Kundbetyg 5

(268 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Informativ och upplysande bok

ELISABETH RUDBERG, 31 juli 2014

Mycket informativ och viktig bok! Denna bok borde man som förälder läsa, då dagens barn och ungdomar proppar i sig så mycket sötsaker. Även vi äldre bör läsa den och tänka på hur mycket socker vi får i oss på olika sätt. Att läsa innehållsförteckningen på varorna är lite av skrämselläsning då det finns så mycket socker av olika slag i framför allt de färdiglagade varorna. Hur sockret sen ger underlag för olika sjukdomar är också otäckt. Vi har verkligen blivit vilseledda av livsmedelsindustrin vad gäller socker och fett. Boken är mycket upplysande och kan bli som en bibel man läser om och omigen.

Ibland blev de kemiska och biologiska förklaringarna lite svåra att ta till sig men jag förstår att de behövs för att visa tillförlitligheten i bokens innehåll.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket intressant och välskriven bok. Ann Fernholm...

Javo, 16 december 2013

En mycket intressant och välskriven bok. Ann Fernholm är bra påläst. Bättre än majoriteten av dagens läkare i vårdsvängen. Hennes kunskaper i biokemi gör att hon begriper de kemiska processerna i kroppen, då den tillförs olika typer av substanser och födoämnen. Dessutom så besitter hon egenskapen att hon begriper då man inte kan dra för vittgående slutsatser, dvs. då hon värderar studiers resultat då urvalet av studieobjekt/personer inte håller för att dra säkra slutsatser.
Borde läsas av alla läkare, dietister, övrig vårdpersonal och politiker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ska man beskriva helhetsbilden måste man behandla både...

cfglb, 4 november 2013

Ska man beskriva helhetsbilden måste man behandla både fettkemi och sockerkemi. Referenslistan liknar mer en litteraturförteckning än en referenslista. Jag hade velat se direkta hänvisningar i texten till de referenser hon lutar sina slutsatser på. Jag förmodar att hennes doktorsavhandling har sett annorlunda ut.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket läsvärd

Daniel , 21 januari 2015

Intressant och väldigt pedagogiskt skriven bok. Dock har den några år på nacken och en hel del har hänt sedan dess!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gjorde skillnad i mitt liv

Christine Björklund, 5 januari 2015

Det märks att Ann är journalist för hon skriver väldigt bra och lättförståeligt. I sin bok förklarar hon varför socker inte är bra för kroppen, inte bara för vikten utan det kan även kopplas ihop med flera sjukdomar som tex diabetes, hjärt- kärlsjukdom, cancer och olika mag- tarmproblem. Ann refererar till forskning så hennes argument verkar vara välgrundade och seriösa. Anns bok inspirerade mig till att testa lågkolhydratkost, och det funkar verkligen superbra. Jag har på 4 månader gått ner 6 kilo och jag är nu fri från den IBS som jag lidit av i 15 år. Den här boken har gjort stor skillnad i mitt liv och jag rekommenderar den varmt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Borde vara obligatorisk

Anna, 5 november 2014

Den här boken borde vara obligatorisk läsning för alla som arbetar med och påverkar människor; läkare, lärare, dietister, journalister, föräldrar och många fler . Fantastiskt spännande och väldigt intressant.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läste boken på nolltid!

Pernilla Derelöv, 20 oktober 2014

Verkligen informativ och lättillgänglig bok. Riktig ögonöppnare vad gäller allt socker vi stoppar i oss och hur vi skadar våra kroppar! Jag kommer att beställa hennes andra bok också.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för alla!

Måna Lundblad, 8 juli 2014

Här finns mycket bra information vad socker kan göra med oss. Men av stor vikt få kunskap om hur hysterin kring kolesterol vilseleder oss. LÄS BOKEN!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Favorit

Anna , 30 juni 2014

En bok som jag läste ut på 2-3h.
så otroligt bra med fakta och forskning som
Jag önskar att alla kunde läsa.
Slutat med socker efter denna bok och
väntar med spänning på nästa som krm i september och som skall
handla om socker och barn.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej