Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gubbe och katt : en kärlekshistoria
Betyg & recensioner för

Gubbe och katt : en kärlekshistoria (Inbunden)

Kundbetyg 4

(208 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En underbar liten bok för en kattälskare! Dessutom...

Christina Nilsson, 21 oktober 2013

En underbar liten bok för en kattälskare! Dessutom roande att följa hur Nils Uddenberg i kraft av sitt yrke, professor i psykiatri, försöker kartlägga den nya familjemedlemmens/ kattens själsliv, och också följa hur tillvaron förändrades för honom och hans fru med en katt i huset. Mycket fina illustrationer!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken värme

Annika Enarsson, 1 september 2014

Ja jag kan inte annat än en gång le åt hur katter väljer människa och hur vi fallet för dom. En bok med så mycket värme och reflektioner.
Underbart att läsa

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att vara katt är enkelt

Hobbybibliotekarien, 26 maj 2014

En kärlekshistoria. Uddenberg beskriver på ett underbart sätt hur han "blir med katt" för det fanns inte in hans planer att skaffa katt. Planerna ändrades av katten och så var det de det. Förhållandet kan jämföras med en kärleksaffär där den gamle gubben faller för en ny kvinna och kvinnan, i detta förhållande är katten, som så småningom även hamnar i samma säng som gubben, fast det aldrig skulle ske... Blödig beskriver Uddenberg sig som och visst kan en katt framkalla känslor hos oss som vi inte trodde oss ha.
En mysig feelgood bok, men vem som blir med vem utklaras aldrig; gubbe och katt eller katt och gubbe.
Plus också för Ane Gustavssons fina teckningar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gullig

Else-Marie Olofsson, 11 januari 2017

Eftersom vi är riktiga kattmänniskor tog vi förstås även den här gulliga kattskildringen till vårt hjärta. En historia om en mycket motvillig kattvän, som blir helsåld.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som får dig att må bra till kropp och själ

Margareta Lindén, 28 april 2015

Den här kärlekshistorien går direkt in i hjärtat - åtminstone hos oss som gillar katter och har svårt att tänka oss att leva våra liv utan katt. Igenkänningen är hög hela boken igenom, och jag kom ofta på mig själv med att le och nicka instämmande under läsningen. Jag fick ideligen bekräftelse på att det jag trott, tyckt och tänkt i ämnet "Katt" inte har varit/är ett utslag av min personliga svaghet för dessa våra fyrfotade vänner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärlek till en katt

bengt andersson, 24 april 2015

Detta är underbar liten bok om hur en katt bestämmer sig för att flytta in hos ett par människor och
hur en varm relation uppstår mellan katten och de från början ofrivilliga värdarna.
Läs och njut av värmen och humorn men också av kattens självständighet.

Bengt Andersson, Partille

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härligt underfundig!

Harriet Åberg, 14 april 2015

Skönt skriven bok som lätt får en f.d. katthatare omvänd!
Tack för det!
Jag gav den till min särbo som snart läst ur den och han är förtjust och han kan rekommendera den till andra som är tveksamma till nyttan för människor med att ha katt- eg. till att bli ägd av en katt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar!

Anne Adolfsson, 31 mars 2015

Det var verkligen en underbar kärlekshistoria mellan husse och katt!
Jag hade önskat att boken var dubbelt så tjock, minst.
Rekommenderar den varmt till alla som älskar djur.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Filosofisk finsmakare

Peter Forssberg, 31 mars 2015

Nils Uddenberg har alltid ett stort djup i sina böcker. Denna gång väljer han ett för honom nytt ämne så tillvida att han skriver om vänskapen, kanske kärleken, till en katt. Uddenberg är ingen djurmänniska på annat sätt än att fåglar utanför fönstret kan vara ett trevligt inslag i tillvaron. När plötsligt en katt bokstavligen klappar på dörren och vill flytta in så bryts författarens motstånd ner mot att ha en personlig kontakt med ett djur. Katten blir en individ i egen rätt och inte en del i ett kollektiv. Med en subtil finkänslighet öppnar han sig för katten och låter denna ta den plats hon kräver för att må bra i Uddenbergs hem. Att katten sätter sitt tydliga avtryck märks särskilt den dag hon inte återvänder. För tillfället, eller för alltid, det får man se om man läser boken. Ömsint, djup och medmänsklig. Man känner sig mjuk i själen efter att ha läst boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej