Du är här: Start / Betyg & recensioner / Runåbergs fröer : grönsaker, kryddor och blommor för nordiska trädgårdar

Bibel för trädgårdsnördar och glada amatörer

@Ime, 16 mars 2016

Bra och övergripande för odlingsintresserade. Grundläggande kunskaper i grönsaksodling. Grundläggande kunskap om fröer och kultivering. Intresserad av ekologisk odling - detta är boken för dig.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt klart en bok för både nya och erfarna odlare

Bosse, 15 oktober 2014

Fin bok när man skall planera nästa odlingssäsong. Massor med praktiska råd och tips, förmodligen slipper man göra en massa egna misstag om man följer råden. Även en van odlare finner boken läsvärd.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En riktigt bra bok!

Mis (Norrhult), 11 juli 2017

En riktigt bra och informativ bok om grönsaker, kryddor och blommor lämpliga att odla i vårt avlånga land. Därtill är den skriven med mycken värme och känsla för det växande. Ett måste för en som gillar odling helt enkelt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Odlingsboken som har allt!

Catarina Röjder, 8 mars 2017

Det här är en bok som förklarar och beskriver allt man behöver veta! Den har också en bra tabell som visar vid vilken temperatur varje frösort helst gror, hur lång tid det kan förväntas ta, hur många år olika frön brukar vara grobara etc. Visserligen finns det mesta på Runåbergs hemsida men där får man klicka sig fram och det tar lite tid att hitta olika saker. Det gjorde jag under några år och har rekommenderat sidan till många av mina vänner. Men nu är jag lycklig ägare till denna vackra och utmärkta bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra beskrivning av hur man själv kan torka fröer mm....

Edel H Nilsson, 14 januari 2014

Bra beskrivning av hur man själv kan torka fröer mm. Jag håller på med fröinsamling och torkar i pannrummet. I övrigt en mycket informativ bok

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det mesta man behöver veta för att välja olika sorter...

Kent Pettersson, 7 maj 2013

Det mesta man behöver veta för att välja olika sorter av grönsaker, skötselråd, råd om frösamling mm. Ett måste om man vill odla ekologiskt och välja ursprungliga sorter och inte patenterade hybrider. Intressant och läsvärd!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Odling

Heidi Krebs, 2 maj 2017

Innehåller allt man behöver veta som hobbyodlare. Frösådd, stratifiering, hur lång tid det tar från sådd till skörd, sorter även gammeldags etc.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa fröboken

Brudberget, 7 februari 2017

Älskar denna bok, ska odla mycket utifrån den i sommar. Ingående beskrivningar och sortbeskrivningar. Boken i helhet är så fin att den får ligga framme även när jag inte läser i den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En riktig "bibel" för odlaren! Lätt och överskådlig...

E:s mamma, 23 augusti 2013

En riktig "bibel" för odlaren! Lätt och överskådlig samt detaljerad och vacker i sitt utförande. Dessutom är Runåbergs fröer en av landets klara favoriter när det gäller ekologiska fröer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej