Du är här: Start / Betyg & recensioner / Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelser : Att stärka människo

Fantastisk bok! Kommer att bli en följeslagare livet...

elin, 9 december 2013

Fantastisk bok!
Kommer att bli en följeslagare livet ut!!
En perfekt handbok, djupgående och konkret.
Har hjälpt mig personligen- att förstå mina egna reaktioner men också att förstå min omgivning.
Kunskap, fakta och forskning som berör ngt så viktigt och fundamentalt som vad vi alla behöver när något svårt inträffar. Belyser fakta jag inte visste att jag borde känna till men som jag nu inte förstår hur jag kunnat leva utan.
Känner mig berikad efter att ha läst denna bok!
LÄS!!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En blivande klassiker! Köpte boken inför en...

Karsten Norrgren, 4 december 2013

En blivande klassiker!

Köpte boken inför en vidareutbildning i intensivvård. Den har gett mig många konkreta verktyg vi redan börjat arbeta efter.
Autentiska berättelser från överlevande av bland annat Estoniakatastrofen. Exakt och ödmjukt om ett ämne ingen av oss kommer ifrån. Värd att läsas många gånger om.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det här är en jättejättebra bok! Den har gett mig...

LillyElisa, 22 november 2013

Det här är en jättejättebra bok! Den har gett mig mycket ny kunskap och nya tankar kring krisstöd. Den är intressant att läsa med exempel från de riktigt stora katastroferna men skalas också ner till kriser som drabbar enskilda grupper av människor och familjer. Alltså, här finns mycket för människor som arbetar där de möter människor i kris på tex sjukhus men också för privatpersonen som är intresserad av krisstöd i sin egen närhet. Rekommenderas verkligen till alla som är intresserade av ämnet, att stärka människors motståndskraft.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas!!! Gör effektivt upp med myten om att...

Tall Poppies, 25 november 2013

Rekommenderas!!! Gör effektivt upp med myten om att alla "måste prata ut" om svåra händelser eftersom reaktionerna annars kommer att komma i kapp på sikt. Den här boken är den första i sitt slag och har verkligen hjälpt mig att förstå vad modern forskning om vad som hjälper barn och vuxna i svåra situationer egentligen innebär. Mycket lättillgängligt och engagerande skriven. Både grät och skrattade mig igenom boken. På något sätt känns den så otroligt levande trots att det är fakta och man lär sig hela tiden... Bara kapitlet om barns utveckling är värt köpet.

För: alla som arbetar med människor på ett eller annat sätt. Alla vi som råkat ut för att ha ett sjukt barn eller förlora en närstående. Här får du styrka. På riktigt. Du behöver inte ens läsa hela boken, avsnitten kan läsas rakt av och ändå vara till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej