Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den amerikanska högern : republikanernas revolution och USA:s framtid
Betyg & recensioner för

Den amerikanska högern : republikanernas revolution och USA:s framtid (Pocket)

Kundbetyg 4

(26 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En skrämmande, mycket skrämmande och ytterst välgjord...

Jonny Bjerkman, 20 oktober 2013

En skrämmande, mycket skrämmande och ytterst välgjord och välskriven research om den starka kristna högerpopulismen i ett Amerika på fallrepet. Martin Gelin verkar medvetet försöka avhålla sig från kraftulla födömanden men man anar hela tiden hans egna känslor av chockerande insikt om hur farlig den amerikanska högern kan bli. En av de mer intressanta aspekterna är när Gelin talar om vilka enorma summor som läggs på lobbingverksamheten inom väggarna i Vita Huset. Man inser också det nära sambandet mellan de vapengalna NRA och den kristna högern.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är ett måste för alla som är det minsta...

Leif Th, 3 september 2013

Boken är ett måste för alla som är det minsta intresserade av Amerika och amerikansk politik. Ett imponerande arbete av journalisten/författaren Martin Gelin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En verkligt imponerande research som Martin Gelin har...

Malke, 9 augusti 2013

En verkligt imponerande research som Martin Gelin har gjort. Efter att ha läst hans bok tror jag mig mycket bättre förstå amerikansk inrikespolitik.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gedigen utförlig sammanställning av vad som är fel med...

Hans E, 6 augusti 2013

Gedigen utförlig sammanställning av vad som är fel med republikanerna. En aning för lång med en del upprepningar. Värd att läsa för den som är intresserad av vad som rör sig i USA.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är strålande för den som saknar allt för...

Alexander (Malmö), 7 maj 2013

Boken är strålande för den som saknar allt för djuplodande kunskaper om amerikansk politik under det senare 1900-talet och framåt och önskar få en ökad förståelse för hur den politiska högern i USA ser ut. Vad jag saknade var ett något större fokus på den republikanska basen och anledningarna till dess övertygelse, främst misstron gentemot centralmakten. Varför är de, som lever i en rik och västerländsk demokrati, så skeptiska till centralmakten jämfört med oss? Men hursomhelst: boken är klart läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej