Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ishavspirater
Betyg & recensioner för

Ishavspirater (Inbunden)

Kundbetyg 5

(49 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lång...

Johanna Åström, 9 januari 2018

Började bra och spännande, men vi, sonen på 9 år och jag, tappade intresset och tålamodet efter halva boken... och tänker att den röda tråden inte höll hela vägen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra

K W, 2 maj 2017

Hade hört jättebra ord om den här men blev lite besviken. Läst (för min snart 6-åring) och tycker den var bra, men kunde ha varit bättre enligt mig. Berättelsen är bra, spännande och fantasifull men blir ganska långtråkig på sina ställen så vi hoppade faktiskt över vissa stycken för att komma till punkt någon gång.

Största problemet med boken är att den innehåller trista uttryck om andra människor som ful, tjock m.m. så dessa censurerade jag i min läsning för mitt barn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jätte jätte jätte bra!

Victoria, 4 mars 2017

Jag gillar ishavspirater för att den är så spännande. När man har läst ett kapitel så vill man läsa vidare.

Benjamin, 8 år

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk - läs den med dina barn!

Tess, 24 januari 2017

Egentligen borde det inte vara möjligt att skriva en så fruktansvärt mörk historia för barn. Men styrkan i huvudkaraktären, hennes mod, sårbarhet och stenhårda övertygelse att göra allt hon kan för att rädda sin syster gör berättelsen möjlig och väldigt spännande. Som vuxen läser man med en klump i magen, orolig för vad man anar ska komma härnäst. Men barnen slukas helt av nuet i berättelsen och anar snarare att det hela tiden finns en väg fram och hinner därför aldrig bli skrämda innan situationerna (någorlunda) ordnar upp sig igen. Oerhört spännande då berättelsen hela tiden tar nya oanade vändningar. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skrämmande

HF, 21 december 2016

Jag läste positiva åsikter om hur 6-8 åringar älskat boken. Min åttaåring drömmer nu mardrömmar om arkebuseringstävlingen där man tävlar om vem som först får in det dödande skottet. Är detta lämplig läsning för barn, eller är min dotter unikt känslig?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok!

Maja , 7 juli 2016

Läste den för vår 6-åring och 12-åring på semestern, det var en helt magisk läsupplevelse för oss alla tre! Spännande, tänkvärd, fantasifull och otroligt välskriven. En ny klassiker som jag bara måste rekommendera för alla åldrar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskas av min 7 åring!

Agneta Siljekil, 13 april 2016

Läst i skolan med stor spänning. Köp den som present eller till egna barn. Lovar att de blir nöjda med denna fantastiska långläsare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande till sista sidan!

Mikael , 9 mars 2016

Jag läste den tillsammans med min 8-årige son. Vi längtade båda till läggdags varje kväll då vi kunde fortsätta att läsa boken. Spännande och klart läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ishavspirater

Charlotta Bergström, 8 februari 2016

Läser den högt för 2 killar, 7 och 9 år som båda längtar efter mer när man slutar läsa :) Både spännande och sorglig, väcker många tankar samtidigt mycket spänning och fantasi.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej