Du är här: Start / Betyg & recensioner / Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek
Betyg & recensioner för

Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek (Pocket)

Kundbetyg 4

(355 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ointressant bok

Hympus, 28 augusti 2014

Jag har svårt att förstå att denna bok har fått Augustpriset. För mig var det en vanlig kärlekshistoria utan spänning. Visst skriver Lena Andersson en njutbar svenska med fint flyt, men varför alla dessa "fina" ord, som går bra att översätta till "vanlig" svenska. Är det snobberi eller försök att imponera?

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Banal

butomusu, 8 december 2014

Svårt att förstå varför denna bok blivit så omtalad. Den är välskriven, men historien är enkel, banal och helt ointressant.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överskattad bok

Mia, 17 april 2015

Sex and the city-intrig men på ett "finare" språk, i "finare" miljöer......GÄSP! Handling: kvinna träffar man, man vill bara ligga, man är skitstövel, kvinna blir kär, ringer ner mannen, förnedrar sig själv i hopp om att kunna "ändra honom med sin kärlek", same old same old......jag fattar inte hypen, storyn är OLD.........../Mia, Lund

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tyvärr

-, 9 december 2014

Citerar Gunnar Sträng: "varför använda så många utrikiska ord när det finns advekat svensk vokabulär?" Med dubbelt radavstånd kan man få en novell se ut som en roman - men mig lurar de inte.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Naken och ärlig vinkel

Eve, 4 november 2014

Jag tycker att det var en ny och naken ärlig vinkel på problemet när en partner är mer "ivrig" än den andra. Jag tror att många kände igen sig i väntan..... väntan... För egen del så hade jag gett upp mycket tidigare - men den är intressant och har skapat debatt kring fenomenet.
Eva

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

"Mitt Livs Novell"

Belina (Bromma), 20 januari 2016

Med mycket höga förväntningar började jag läsa den här boken, så omtalad och kritikerrosad. Början gick väl an men sen blev den i mitt tycke riktigt dålig. Det är oväsentligt hur skickligt Lena Andersson broderar ut språket; samma budskap genom hela boken klätt i något som förmodligen ska föreställa djupsinniga funderingar om Kärleken. Alla kan säkert känna igen sig i smärtan av obesvarade känslor men det här blir för kvävande, självförnedrande/destruktivt och sprider ett löjens skimmer över huvudpersonens oförmåga att förstå att mannen i fråga Inte besvarar känslorna. Jag tvingade mig igenom boken och samma ältande om och om igen. Mitt Livs Novell för vuxna och i en därtill mycket lång och tjatig version. Rekommenderas Inte.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den eviga kampen mellan känslan och förnuftet

Lena Jeppsson, 27 mars 2015

Så in i den ärligt och träffsäkert beskrivet. En uppgörelse med något som många kvinnor känner till men inte har förmåga att uttrycka så avskalat och osentimentalt. Tusen tack!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärlek?

Margareta Carlson, 13 februari 2015

Jag vet inte om det är kärlek det handlar om, snarare flathet. Jag är ingen feminist men tycker att vi måste vara medvetna om vårt värde. Därför blir jag arg när jag möter någon som nära nog utplånar sig själv för att behaga någon av motsatt kön. Men välskrivet är det och trots allt ett trevligt sällskap.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Egenmäktighet

AnnChristine Lindholm, 28 oktober 2014

Det bästa jag läst på länge. Tur att jag läst färdigt innan debatten om vem som är Hugo Rask fick eld.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej