Du är här: Start / Betyg & recensioner / I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv
Betyg & recensioner för

I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv (Pocket)

Kundbetyg 4

(88 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fängslande, brutalt känslosam och vacker

Lisa Svennung, 1 juni 2016

Jag kunde inte släppa boken från första stund! Man åker en känslomässig berg-och-dal-bana rakt igenom boken. Berättelsen är så gripande, med saklighet kring de medicinska detaljerna, riktiga känslor, skildrandet av den svenska byråkratins känslolösa fyrkantighet, kärlek och förlamande sorg. Att få ta del av en pappas djupt känslosamma och stundtals chockerande berättelse är både svårt och berikande. Ett öde som en ensamstående pappa och ett litet flickebarn plötsligt befinner sig i, motvilligt, tillhör inte det man läser eller hör om i media, men jag är säker på att det finns flertalet liknande berättelser i vårt samhälle och land som aldrig kommer att berättas eller delas. Viktigt att deras röster också hörs och att vi som medmänniskor kan ge stöd, hjälp, förståelse och gemenskap i såväl svåra som glada stunder!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vissa saker kan man inte laga

Mathias Lindroth, 24 september 2016

Ett kliv neråt i ett personligt mörker. Det är kallt, förvirrat och ensamt. Jag har inte lyckats läsa klart den, det blir så tungt att jag inte kan andas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärt som berör

M , 28 augusti 2016

Hade det inte varit för att boken är lite svår att hänga med i stundtals, pga att den är skriven på ett speciellt sätt, så hade den fått 5/5. Dock är skrivsättet ändå väldigt passande och gör allt ännu mer levande och rörande. Inga problem när man kommer in i boken, men tar lite kraft av läsningen i början.
Jag kan tycka att böcker med tragiska livsöden är väldigt jobbiga att läsa, och det var den här också stundtals, men historien är ändå så bra berättad att det inte blir för tufft. Istället kommer man in på ett sätt i den kaotiska värld som avbrott i livet medför, tack vare hans sätt att skriva på. Dessa känslor blir mer påtagliga än själva sorgen vilket gör att det är enklare att ta del av berättelsen. Han berättar på ett otroligt levande, fridfullt, gripande och fint sätt. Och det träffar rakt i ens hjärta med både kärlek och sorg. Jag har svårt att hitta ord för att beskriva boken och man måste nog uppleva det själv. Och det är en upplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket fängslande och känslosamt!

läst mycket, 11 augusti 2016

En otrolig bok, mycket fint skildrat om döden och livet. Det är svårt att släppa den samtidigt som det är mycket att ta in och jag var ganska tagen när jag hade läst ut den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tagen!

Anke Wetterskog, 3 augusti 2016

Den här skildringen tar tag i mig och släpper inte sitt grepp ens veckor efter avslut! Jag har inte för vana att gråta till böcker, men det är mycket svårt att inte gripas av detta öde och mina tårar rinner; naket och avskalat delar Tom med sig av det allra svåraste man kan uppleva: en älskad partners bortgång och lika naket konstaterande av undret i en alldeles ny liten människa! Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Levande intill sista andetaget...

Karin, 20 juli 2016

Beskrivning av livsöde utöver det vanliga. Blott en dag ett ögonblick i sänder ... Kan ingenting göra bara finnas nära och det är det viktigaste. Tänk om människan kunde lära sig att i varje ögonblick ta vara på livet ... Tack Tom !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bok som berör

Maja , 7 juli 2016

Man blir irriterad, ledsen, en glimt av glad - men framförallt otroligt berörd. Tom Malmquist skriver utan filter, starkt och skoningslöst. Ändå är det som starkast lever kvar skildringen av kärleken till deras lilla dotter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej