Du är här: Start / Betyg & recensioner / Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen

Modererad info

Claes-Göran Wallhager, 28 november 2018

Hans Rosling var en engagerande estradör och föreläsare och hans engagemang är vida känt. I boken såväl som i sina framträdanden bjuder sig för det mer pålästa auditoriet bilden av en obotlig optimist. Rosling är liksom jag läkare och svurit läkareden om vårt oinskränkta engagemang för individens goda. Det är inget fel att gagna individen, men idag har människan tappat fotfästet i tillvaron. Mångfalden och den globala miljön är idag allvarligt hotad av det ensidiga premierandet av människans intresse utifrån det humanistiska individperspektivet. Evolutionens krafter och omsorg om arten är mycket starkare än individens önskningar om överlevnad om denna inte ursprunget från att vara anpassad i ett mycket större perspektiv än som normalt framträder i den allmänna debatten. Ensidig fokusering på människans behov utgör ett hot mot vår egen överlevnad. Att inte även ta upp detta perspektiv riskerar att göra den visionära överblicken en bjö... Läs hela recensionen

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kunskap är makt

Linda, 29 juni 2018

Om man tror något annat så är det väldigt lätt att blir lurad. Jag har blivit en lugnare människa av att läsa den här bokan. Stressnivåerna över hur hemsk världen är och hur man överväger att inte ens skaffa barn för att det är så hemskt och går utför.... borta!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bort med gamla fördomar!

Evy Andersson, 10 maj 2018

Hjälper oss se och förstå världen på ett nytt sätt. Hans ger kommande generationer hopp och insikt. Mycket givande läsning.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nödvändig kunskap

Frank Grenehed, 8 maj 2018

Den här boken är väldigt angelägen. Vill man veta hur världen utvecklas har man här en rik källa att ösa ur.

Framställningen är intresseväckande och borde vara obligatorisk och intressant läsning för alla som vill bilda sig en uppfattning om hur världen faktiskt ser ut. Roslings är fantastiska pedagoger som väcker intresse för livsviktiga frågor om världen vi lever i och av.

Framtiden är ljusare än man kan tro.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk och lärorik

Henrik Svedlund, 19 april 2018

Verkligen en ögonöppnare. Hans sätt att uttrycka sig är underbart. Fantastisk bok. Man lär sig massor.

Den är som en lektion som man kan bära med sig genom livet.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hans Rosling/ Factfulness

Rune Eugen Sundqvist, 20 april 2018

Läs och förstå hur världen ser ut idag! Du kommer att få en livsinjektion som gör dig gladare, mer hoppfull. Världen är så mycket bättre än vi någonsin förstått. Det är lätt att förmörkas av all rapportering i media om krig och elände i världen men kom ihåg att så mycket har förbättrats och du och jag påverkar framtiden genom att vara välinformerade. Ta ställning för det goda så påverkar vi framtiden! Tack för en fantastisk bok!

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

2000-talets viktigaste bok.

Ann Mari Hjorth, 13 december 2018

På sitt oefterhärmliga sätt synliggör Roslin världens problem och faror men ger också exempel på vägar ut ur dessa. Hur vi kan gå vidare. En hoppfull bok av en obotlig optimist. Charmfull, insiktsfull, kunnig redogörelse för medicinska katastrofer och hur världen kan hantera dem. Läs! Läs! Läs!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänkvärt.

Claes I Helgesson, 29 november 2018

Beklagligt att Hans inte fått fortsätta att leva och att fortsatt uppmärksamma oss på världsutveckliingen, inte minst ur ett miljöperspektiv.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Något som alla borde lära sig

Ove Sivertsson, 9 augusti 2018

I vår massmediala värld där mediebolag lever på att skapa rubriker är detta en viktig bok. Vi måste lära oss vad som är sant och inte luras av den negativa rapporteringen. Även om allt inte är bra på vår jord så befinner vi oss i den bästa av världar och generellt sett blir världen bättre för varje dag som går.
Läs boken, och sluta förfasa dig över dumma politikers beteende och lär dig ifrågasätta mediers sätt att rapportera.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej