Du är här: Start / Betyg & recensioner / Homo Deus : en kort historik över morgondagen
Betyg & recensioner för

Homo Deus : en kort historik över morgondagen (Inbunden)

Kundbetyg 5

(66 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Populärvetenskaplig

Uffe, 11 september 2017

Populärvetenskaplig utan att vara för låg. Den är precis lika bra som föregångaren! Kan varmt rekommenderas till människor som intresserar sig för historia i ett långt skede. Både bakåt (Sapiens ) och framåt (Homo Deus ) .

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Störande bra

Tobias Härnvi, 21 juni 2017

En av de jobbigaste böcker jag läst. Inte för att den är lång, snårigt skriven eller otäck i ordets vanliga bemärkelse. Den är mycket välskriven, till och med vacker i sitt språkbruk i vissa stycken, inte särskilt omfattande och i stort sett fri från våld. Det jobbiga är alla tankar och funderingar den föder och att Harari ständigt ligger minst ett steg före dina egna tankar. När du tror att du vet vad som skall komma eller har funderat ut den perfekta invändningen mot ett möjligt scenario som han beskriver så kommer du att få äta upp dina tankar eller invändningar på nästa sida. Läs den! Ta vara på den! Den innehåller ett viktigt budskap, som Harari själv uttryckte det i en intervju på TED; "I focus on the most dangerous possibilities partly because this is like my job or responsibility as a historian or social critic."

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Homo Deus skriven av Yuval Noah Harari

Svalan, 3 juli 2017

Författaren har en förmåga att på ett lättillgängligt sätt skriva om mänsklighetens utveckling och vad vi hitintills har åstadkommit. Så mycket fakta och sakkunskap utan att värdera eller döma, från ett annat perspektiv. Jag är djupt imponerad och berörd och kan varmt rekommendera boken.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett måste för alla som är intresserade av framtid

S Calling, 3 juli 2017

Ett måste för alla som är intresserade av framtidsfilosofi. Intressant extapolering av Sapiens. Ger en bra grund i var vi står idag och en intressant framtid tillmötes.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att gå tillbaka till

Peder S, 12 juni 2017

Hade lånat den på biblioteket efter rekommendation av en vän. Den är ingenting man sträckläser från pärm till pärm, tvärtom kräver den eftertanke mellan varven. Men dels därför (håller fortfarande på att läsa) och dels därför att den är så klok och bra och provocerande insåg jag att den här måste man äga och läsa om/titta i ibland. Så nu har biblioteket fått tillbaka sitt ex och jag har köpt mitt eget som jag läser med stor behållning i lugn takt och njuter av.
Dessutom passar den på något svårförklarligt vis så bra ihop med en annan bok jag just avslutat: Peter Wohllebens Trädens hemliga liv, också en fantastisk läsning!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankeväckande

Folke Rydström, 17 april 2017

Har inte läst hela boken än då den vänder upp och ner på min värld. Den väcker många nya tankar och perspektiv....

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hög höjd på texten

Bengt Karlstrand, 9 april 2017

Ideologisk framtidsinriktad, inte ofta någon får en att tänka och se världen annorlunda.
Men många kommer tycka den är något tung att läsa, en trendsättare som kommer bli omtalad och bli översatt till många språk, liksom hans förra bok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk!!

Maffe, 4 april 2017

Läste med stort engagemang "Sapiens"- älskade den. Den här boken blickar framåt och får mig att fundera och diskutera en massa väsentligheter. Bra aproach och ett stort utrymme för egna tankar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vart är Homo sapiens på väg?

Hans Erik Ekengren, 12 mars 2019

Tankeväckande och välskriven bok med ett chockerande budskap om människans möjliga framtid.
Boken är både spännande och lättläst; Hararis svindlande funderingar över Homo sapiens framtid är underhållande och fascinerande på samma gång, riktigt skrämmande om mänsklighetens ödesfråga: Vad är meningen med allt?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej