Du är här: Start / Betyg & recensioner / Allt jag fått lära mig
Betyg & recensioner för

Allt jag fått lära mig (Inbunden)

Kundbetyg 5

(85 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Intressant och välskriven.

Anders Holmström, 29 maj 2019

Fascinerande beskrivning av en uppväxt i en trång sekt och den svåra vägen ut för att erövra ett eget liv. Fantastisk läsning, spännande som en deckare. Rekommenderas till alla!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 24 april 2019

Allt jag fått lära mig av den amerikanska författaren Tara Westover är en mycket intressant och berörande bok. En väldigt bra skildring av en familj som lever nästan helt utanför samhället, som mormoner, fundamentalister, och survivalists. Man får följa en ung kvinnas liv och kamp för att få bli en del av samhället utanför, och att få gå i skolan.

Boken är mycket välskriven och rörande. Och jag kan verkligen varmt rekommendera den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok, dock inte representativ alls

Sofia S, 22 november 2019

Först vill jag lämna en brasklapp till er som vill läsa denna fantastiska, litterärt välskrivna bok, nämligen : den här familjens livsstil går väldigt stick i stäv med hur vi "mormoner" uppmanas att leva(som ni förstår är jag "mormon"). Inget av det här är typiskt för oss. Jag upplever mer att den här historien snarare är mer "typisk" för amerikanska extremfundamentalister och fanatiska "preppers".
Nåväl. Med detta sagt kan jag säga att denna bok är oerhört välskriven - man ser allt framför sig, och personerna är komplext skildrade - och OERHÖRT smärtsam. Jag kunde bara läsa den korta stunder i taget. Men detta gör inte boken sämre.
Så: underbar stil med en unik historia om ett ovanligt livsöde utanför både samhället och religionens mittfåra. För så är det: det här är allt annat än typiskt för oss "mormoner".
Läs boken, men ha detta i bakhuvudet så att missuppfattningar inte uppstår .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark uppväxtskildring

Gurra, 17 november 2019

Vilken kraft Tara har att kunna ta sig ur den destruktiva spindelväv som vävs runt ett barn i en dysfunktionell familj! Oerhört stark skildring av hur viktig skola och utbildning är för att man ska kunna förstå livet och världen.

Tara Westover har ett språk som fångar mig som läsare. Hon får mig att förstå den ensamhet och ångest som hon känner när hon inser att hon måste bryta sig loss från sin barndomsfamilj för att hon ska kunna leva sitt egna fria liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs!

Linann, 25 september 2019

Helt otrolig berättelse som bygger på verkliga händelser. Hur kan man resa sig ur en sådan barn- och ungdomstid? Ett läsmåste.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett osannolikt liv

LottaW, 19 september 2019

Fascinerande berättelse om ett liv som nästan verkar uppdiktat .Från isolering i hemmet utan skolgång till akademiska meriter och lovord! Man fångas av berättelsen och läser snabbt från pärm till pärm.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa bok jag läst denna sommar

Jenny A, 17 augusti 2019

Stark sann historia som nästan känns uppdiktad. Vilken styrka den berättar om men även hur svårt det är att bryta med sin egen familj som lever i lögner och under sektliknande förhållande. Otroligt bra bok som jag rekommenderat till alla jag känner!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok.

Viveka Erika Backlund, 3 april 2019

Länge sedan jag läste en så välskriven bok. Kunde inte släppa boken, sträckläste för att se hur hon skulle lyckas komma ur mormonsekten och få utbildning och insyn i andras liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken memoar!

Anna Carin Sofie Collin, 30 mars 2019

En Stark och gripande bok om misshandel, religiös fanatism och en människas förmåga att bryta sig loss och hitta sig själv.
Språket och berättelsen berör och stannar kvar länge i tankarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hur mormonerna lever

louise arnoldsson, 21 oktober 2019

En intressant bok om hur mormonerna lever vid sidan av det verkliga samhället och hur svårt det kan vara att bryta med familjen men när huvudpersonen fått se hur mycket kunskap hon undanhållits är det svårt att leva i mormonerna stängda värld

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej