Du är här: Start / Betyg & recensioner / Humlan Hanssons hemligheter
Betyg & recensioner för

Humlan Hanssons hemligheter (Inbunden)

Kundbetyg 4

(16 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Nja..

Vi får följa barnet Humlan som just blivit av med sin bästa kompis Nour. Efter att ha varit hemma sjuk två veckor så har Nour plötsligt övergivit henne och istället börjat hänga med hästtjejerna. Dessutom har favoritfaster Fanny blivit inlagd på Vuxenpsykiatriavdelning nr 84, något som den i övrigt normtypiska släkten förminskar och ser ner på. Men Humlan går dit och besöker ändå...

Genom en hoppig och vardaglig berättarstil får vi ta del av en existensiell och rå berättelse som enligt oss går lite väl långt. Jag började högläsa boken för min 10,5-åring men han var inte alls intresserad och ville inte läsa klart. Jag valde därför att läsa resten på egen hand. Visst har boken en charm men inte heller jag blev särskilt begeistrad.
Det är mens, psykisk ohälsa, föräldrars sexliv, utmanande beteenden, mobbning, en mammas gömda kärleksbrev, självskadebeteende Osv. Nästan så att jag får känslan av att man försökt väva in så m... Läs hela recensionen

6 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar!

@bokslukarfeministen, 24 november 2020

Humlan Hanssons hemligheter är en bok som trots sina allvarliga teman lockar en till skratt genom hela boken. Allvaret blandas med barnperspektivet vilket ger den en skruvad twist. Bilderna går dessutom väldigt väl ihop med texten och jag gillar verkligen att Humlans listor ser ut att vara skrivna av henne själv. Jag tycker att Humlan Hanssons hemligheter är väl värd Augustpriset 2020!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fint samspel mellan text och bild

Ingrid Nettervik, 14 januari 2021

Berättelsen är skriven med stark inlevelse och det är ett spännande samspel mellan text och bild. Man kommer verkligen 11-åringen in på livet och känner med henne. Samtidigt bra med ett positivt slut på historien. Boken har mycket att ge både barn och vuxna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej