Du är här: Start / Betyg & recensioner / Allt jag fått lära mig
Betyg & recensioner för

Allt jag fått lära mig (Pocket)

Kundbetyg 4

(195 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Riktigt välskriven men vilseledande

Sofia S, 10 maj 2021

Denna bok gör mig kluven. Det är en otrolig, ovanlig och därmed fascinerande livsberättelse , och det är en av de mest välskrivna självbiografier jag läst. Skriven på detaljerad, bildskapande, stilsäker prosa. Naket avslöjande. Saklig mitt uppe i det oerhörda. Otroligt smärtsam men ändå en svårslagen karriärhistoria om att blomstra mot alla odds. Mot VARTENDA odds , faktiskt. Maskrosbarn är inte ett ord starkt nog för att beskriva Tara, såvida maskrosen inte växer i en öken.
En oerhörd historia , oerhört välskriven.

Men. MEN. Det alla måste ha klart för sig då de läser den, det är att "mormoner" inte lever som i boken , eller åtminstone till allra största delen. Detta är en extremistisk familj, mer allmänt fundamentalistisk är just "mormonsk". Jag vet, för jag själv är "mormon". Det här är snarare amerikansk fundamentalism av "mormonsk" typ, inte något annat . Historier som liknar den här, historier om isolerade funda... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är rörande och absolut läsvärd.

Anita Laine Stengård, 4 mars 2021

Men jag tycker att boken marknadsförs på ett felaktigt sätt. Taras uppväxt i en ultraortodox mormonsk familj har starka inslag av psykisk ohälsa hos fadern. Jag är inte aktivt kristen och försvarar på intet sätt det mormonska sättet att leva. Men jag upplever att familjens extrema livsval i huvudsak beror på faderns mentala tillstånd och vanföreställningar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag hade redan läst den

Nenne, 6 januari 2021

Köpte den för att ge bort den i julklapp eftersom jag tyckte den var bra. Brukar bara ge bort böcker som jag själv tycker är bra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En läsupplevelse!

Den här boken blev sträckläst. Fascinerande berättelse där man ibland har svårt att förstå hur hon stod ut och dessutom stundtals förlät och återgick till familjen . Vilken otroligt stark kvinna och så väldigt bra författare. Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En resa från instängdhet till öppenhet

Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

Jag hade mycket höga förväntningar på denna men jag tycker inte att de riktigt uppfylldes. Blev något besviken, men tyckte ändå boken var okej-bra. Det jag hade förväntat mig var nog något hemskare. Nu tyckte jag att första halvan var lite seg och att inte så mycket egentligen hände; det var lite samma hela tiden. Om än väldigt bra berättat om hur de hade det och hur de levde. Andra halvan av boken tyckte jag mycket om! Tempot var högre och miljöerna varierades. Upplevelsen var för mig också att jag fick följa med på en bildande resa - en resa bort från instängdhet till öppenhet för världen och mottagande av kunskap. Jag ville helt plötsligt veta hur det skulle gå och hur hennes väg såg ut till där hon är idag.

I had very high expectations for this but I do not think they were really met. I was a bit disappointed, but still thought the book was okay-good. What I had expected was probably a more awful story. Now I thought tha... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldig stark uppväxtskildring

Annies Granny, 30 september 2021

Hon berättar levande och ingående om hur det är att växa upp i en mormonfamilj, utan att boken för den skull handlar om religion. Den handlar om hennes väg från en uppväxt med hemundervisning som i allt väsentligt saknas, till att hon börjar skolan med stora brister i grundläggande ämnen och allmänbildning. Mot alla odds blir hon författare. Man förstår varför boken toppad The New York Times bästsäljarlista.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd och gripande

Elin, 6 augusti 2021

Så spännande att läsa och höll mig intresserad genom hela. Kände möjligtvis mot slutet att historien inte var klar och att den skulle ha tjänat att bli berättad några år senare - men det påverkar inte att den var väldigt läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annorlunda och bra!

Sara Lindblad, 28 juni 2021

Välskriven och självutlämnande bok som verkligen griper tag i en. Härligt med någon som törs skriva om jobbiga saker utan att moralisera och döma.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande och annorlunda uppväxt

Per , 28 april 2021

Fängslande och fint berättad. Från en annorlunda uppväxt med en familj som undviker utbildning, sjukvård och andra samhällstjänster, sliter sig några familjemedlemmar loss och skapar normala liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej