Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ronja Rövardotter
Betyg & recensioner för

Ronja Rövardotter (Inbunden)

Kundbetyg 5

(25 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ronja är Astrids svanssång och den sista delen i vad...

Morpheus, 21 april 2013

Ronja är Astrids svanssång och den sista delen i vad jag kallar för Fantasy-triologin, tillsammans med Mio och Lejonhjärta. Och, enligt min enkla åsikt, Astrids bästa bok.
Ronja skiljer sig en del från Mio och BL då hon föds i sin fantasyvärld och att här finns det inga tyranner att besegra. Nej, här handlar konflikten om fördomar mot rivaler och hat emellan familjer i en variant på Romeo och Julia temat. Det är en konflikt som inte kan lösas med vapen och våld, utan kärlek och tolerans.
Ronjas värld är också en av Astrids bästa. Mattisborgen och Mattisskogen är fantastiska platser fyllda med underbara väsen som Rumpnissar och Vildvittror och likt boken både skrämmande och inbjudande på samma gång. Astrids språk är sagolikt vackert och fantasifullt som alltid annars och karaktärerna är älskvärda och lätta att umgås med.
Det här kom att bli Astrids sista bok, och hon hade inte kunnat sluta på ett bättre vis. En klassiker i ordets rätta bemärkelse.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ronja i mitt hjärta

Emma, 21 mars 2016

Bästa barnboken! Om Ronja som bryter alla normer och lär sig älska "fienden" och får stora starka pappa och mamma samt hela deras rövargäng att tänka om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa Ronja!

Ronja, 10 februari 2018

Från en Ronja till en annan Ronja, ja älskar denna bok. En av de bästa barnböckerna. Sen att jag kanske alltid älskade den extra redan som liten för att jag också heter Ronja må så vara, men den är även bra för Ronja är en stark flicka och sådana böcker behövs.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej