Du är här: Start / Betyg & recensioner / Madicken och Junibackens Pims
Betyg & recensioner för

Madicken och Junibackens Pims (Inbunden)

Kundbetyg 5

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bästa boken av Astrid Lindgren!

Maria, 29 september 2017

Madicken och Lisabet i full fart. Många klurigheter och sunda reflektioner. Även svåra ämnen tas upp i barnperspektiv eller 'barntappning'; fattigdom, alkoholism och psykisk sjukdom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den andra boken om Madicken håller samma höga standard...

Morpheus, 30 juni 2013

Den andra boken om Madicken håller samma höga standard som andra verk av Astrid Lindgren, även om jag tror att det är en av de mindre lästa.

Det kanske inte är så konstigt å andra sidan. Alla ikoniska scener som när Madicken hoppar från taket och Lisabet petar upp en ärta i näsan sker i den första boken, men Junibackens Pims är ändå en härlig bok som står stadigt på egna ben. Likt förra boken är den här en serie kortare berättelser med Madicken och de andra människorna runt Junibacken i viktiga roller. Men den är en smula mörkare än den första boken och tar upp ämnen som fattigdomens hjälplöshet, Madickens klasskompis Mias förvandling från bråkstake till vän och hur illa Alva blir behandlad av sociteten på höstbalen. Det är en väldigt mogen barnbok, inte helt olik Harper Lee's "Dödsynden" när jag tänker efter.

Låt inte det avskräcka er dock. Boken är fortfarande lika underhållande som Astrids andra böcker av liknan... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej