Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sorgfjäril
Betyg & recensioner för

Sorgfjäril (Kartonnage)

Kundbetyg 4

(14 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spökig!!!!!!!!!

Sara Victorin, 16 juli 2011

Alice vaknar med ett ryck. Det var någon i rummet. Som sjöng. Alice är huvudpersonen i Sorgfjäril. Alice, mamma, Peter och Emanuel har just flyttat till landet. När man läser den här boken så är det som om man drömmer sig bort in i Alices värld. Man får följa med Alice på många äventyr på dagarna. Men på natten blir det mer spöklikt.Saker börjar försvinna och gå sönder. Men en konstig sak är att klockradior går bakåt i tiden.
Och så en sak till....

Den är otroligt bra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite för "snäll" för en spökhistoria

Ankavanka, 30 april 2015

Min 10-åring, som gillar spökhistorier, hade den här som läsa-hemma bok i skolan och tyckte inte om den.
Det är en standardhistoria om en flicka som flyttar, har en lillebror med "speciella behov" (lite jobbigt men han är ju samtidigt jättecharmig, inga konflikter här inte), pratar med pojkvännen på skype, hittar nya kompisar innan terminen börjar och har kloka, goda vuxna omkring sig. Ganska tråkigt. Det tar nästan hela boken innan några spöken syns till, och inte ens då blir det speciellt nervpirrande.
10-åringen reagerade också på att de i nästan varje kapitel klappar varandra på huvudet. Det blev i alla fall en återkommande orsak till skratt!

Men, för barn som gillar vardagsnära berättelser och tycker att det är otäckt med spökhistorier kan nog det här vara ett bra val.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alice är 12 år då familjen bryter upp och flyttar...

Hobbybibliotekarien, 27 oktober 2013

Alice är 12 år då familjen bryter upp och flyttar till, vad Alice tycker är, ett kråkslott. Bästisen Leo saknar hon och när inte Internet och telefoner fungerar bra är inget bra. Lillebror Emanuel är nöjd och vinkar glatt till allt som han verkar se och kan plötsligt bara försvinna eller stirra ut i tomma intet, men vad är det han ser? Pöke, säger han"och kanske är det just det, för det händer en del oförklarliga saker i huset och då Leo skypar med Alice ser han en flicka till, i rummet, hmmm

Lättsam bok att läsa, modernt skriven och dialogen känns naturlig för en 12-åring. Angerborn har tidigare skrivit om Rum 213 och För alltid"som är lite spännande och spökiga berättelser för 10 åringar och äldre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En jättebra bok med spänning och mystik :) kan...

missma, 4 juni 2013

En jättebra bok med spänning och mystik :) kan verkligen rekommendera boken ,som passar både ungdom och vuxen. Kommer också att köpa flera böcker i denna serie..
En spökhistoria ......

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej