Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett hus utan speglar
Betyg & recensioner för

Ett hus utan speglar (Kartonnage)

Kundbetyg 4

(4 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En mycket välskriven, spännande och mångbottnad...

Björn, 8 juli 2013

En mycket välskriven, spännande och mångbottnad berättelse som väcker frågor och eftertanke hos både barn och vuxna läsare. Känns som en klassiker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En obehaglig bok ur barnets perspektiv

Jonna Lindberg, 16 december 2012

Ett hus utan speglar är både tung och obehaglig. Den visar vad som kan hända med människor som går vilse i livet, och vad sorg kan göra med oss. Allt får vi se ur Thomasines perspektiv, vilket gör det desto mer smärtsamt, men inte mindre realistiskt. Vuxna som är mitt uppe i sitt. Som inte ser hur barn påverkas av en deprimerad förälder eller förlusten efter ett syskon. Här får vi dessutom en övernaturlig tvist på det hela, vilket författaren lyckas riktigt bra med. Det finns ett budskap om att vi med hjälp av andra kan se vad som gått fel i livet. Varför vi inte mår bra. Däremot måste vi ta in den insikten och börja agera annorlunda, annars kommer förändringen aldrig ske.

Det här är en bok som är fruktansvärt obehaglig, men samtidigt lyfter fram barnets perspektiv och hur man hanterar jobbiga saker. Det gillar jag verkligen med Ett hus utan speglar. Det i kombination med att den är fängslande, bra gestaltad och har trovärdiga karaktärer.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej