Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gul utanpå
Betyg & recensioner för

Gul utanpå (Kartonnage)

Kundbetyg 4

(38 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

För att kunna uppskatta boken till fullo bör man nog...

Lisa, 23 april 2013

För att kunna uppskatta boken till fullo bör man nog själv vara adopterad. Som sådan upplevde jag boken som väldigt gripande och bra. Jag rekommenderar denna till alla som är adopterade från Korea.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Angeläget ämne i pubertal förpackning

Anni, 24 mars 2015

Ämnet är angeläget och intressant. Författaren har dock valt att vända sig till en mycket smal publik genom att välja ett pubertalt tilltal och fokus istället för att bredda sig till en vuxen publik. Det tycker jag är lite synd; speciellt som det framgår att författaren har förmåga att skriva tillgängligt och nyanserat. Jag fann vissa grova redogörelser såväl stötande som ovidkommande för mig som läsare. Man undrar om författaren valt denna inriktning för att framstå som "cool". Det kan nämligen inte bero på att det behövs utfyllnad, då tyvärr en del mycket intressanta upplevelser som man gärna vill höra mer om, snarare ges för lite utrymme. Jag hoppas att fler utlandsadopterade följer Patrik Lundbergs exempel, och skriver sina berättelser. De behövs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och igenkännande

Kejo, 20 oktober 2014

Känner igen mig i mycket av det Lundberg skriver om, till viss del.
Önskar att det fanns ett större utbud av just sådana böcker skrivna ur ett jag perspektiv.
Känns både sorgligt och viktigt med detta 'mne i dagens samhälle, vilket är skrämmande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rakt på. Hårt och oskalat. Lite sorglig. Den känns...

Marie Karlsson, 9 januari 2014

Rakt på. Hårt och oskalat. Lite sorglig. Den känns äkta och autentisk. Vad viktigt att få höra dessa upplevelser inifrån!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok. Har adoptivbarn - numera vuxna. En son kommer...

Birgitta Svensson, 13 maj 2013

Bra bok. Har adoptivbarn - numera vuxna. En son kommer från Sydkorea. Känner igen mycket . fick även svar på en del frågor. Intressant med studierna vid universitetet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken belyser problemet och identitetsfrågorna som...

Ulrika, 29 april 2013

Boken belyser problemet och identitetsfrågorna som kommer av att vara ett adoptivbarn med avvikande utseende i Sverige. Dessutom beskriver boken den totala förvirring som uppstår när man sedan smälter in perfekt utseendemässigt (äntligen) men inte har en aning om kulturen, språket eller sederna och sökandet efter den plats där man faktiskt kan känna sig hemma.
Språket är målande och lättillgängligt på sant journalist vis men har samtidigt tillräckligt djup för att kunna förmedla den totala vilsenhet man kan känna när man inte riktigt hör hemma någonstans.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Han skojar med sig själv och det är befriande , detta...

annfa, 22 april 2013

Han skojar med sig själv och det är befriande , detta är boken som behövdes då det annars denna typ av böcker lätt faller in i stereotypa schabloner som inte tillför ngt nytt

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gul utanpå

GB, 5 mars 2013

Härlig, rolig lättsam läsning. Kul att sätta sig in i en positiv livssyn av att vara adopterad och tillhöra två kulturer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej