Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kometen kommer
Betyg & recensioner för

Kometen kommer (Kartonnage)

Kundbetyg 5

(12 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mumin funkar för hela familjen

Ulla Norman, 15 oktober 2014

Tove Jansson har skrivit böckerna om mumin som på ett tidlöst sätt fungerar för alla åldrar. Jag läste dem som barn och älskade dem, läste dem på nytt för mina barn som också älskade dem och kommer läsa dem för mina barnbarn. Du som vuxen läs gärna Tove Janssons självbiografi för att förstå kvinnan bakom dessa fantastiska böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så börjar äventyret

Morpheus, 10 augusti 2014

Även om "Småtrollen och den stora översvämningen" tekniskt sett är den första boken om Mumintrollet är Kometen den första "riktiga" muminboken.

Det är här vi på riktigt introduceras till mumindalen, viktiga karaktärer som Snorkfröken och Snusmumriken gör sin debut och böckerna har hittat sitt format: Tjockare än "småtrollen" med riktiga kapitel och mer text. Illustrationerna är dock kvar och tur är det då Toves bilder är minst lika målande som hennes språk och höjer boken från en bra barnbok till en fantastisk bok för läsare i alla åldrar.

Mumindalen är en plats som ständigt råkar ut för konstigheter som översvämningar och magiska hattar men aldrig har den varit så hotad som i den här boken när själva jordens undergång hotar i form av en komet. Det är upp till Mumintrollet och hans vänner att ta reda på när kometen kommer och vad de kan göra för att rädda sig. Det är en spännande bok som jag mer än gärna rekommenderar och en perfekt början på äventyren i Mumindalen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej