Du är här: Start / Betyg & recensioner / Skorstensjul
Betyg & recensioner för

Skorstensjul (Inbunden)

Kundbetyg 5

(41 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Stämningsfull & spännande adventsbok

Gullis lästips, 12 november 2018

En kall decembernatt stiger tre barn av tåget på Stockholms centralstation. De har rymt från ett barnhem och har sitt livs äventyr framför sig . . .

Att läsa Skorstensjul är som tomtebloss för ögonen och julmust för själen.
Det är en finstämd och äventyrlig julsaga om vänskap och en längtan efter att höra hemma.
De är verkligen en magisk julbok för hela familjen i riktig Astrid Lindgren-anda.

Lina Bodéns vackra och stämningsfulla illustrationer är helt magiskt sagolika detaljerade bilder av snöiga gator, vidsträckta takvyer, renar och gröt tar läsaren rakt in i både äventyret och julstämningen. Det påminner om vackra och magiska julkalendrar man haft som liten. Bilderna samspelar fint med Mårten Sandéns text som är skriven med en skimrande sagoton i lagom långa kapitel som oftast avslutas med en cliffhanger.

(Bokförlaget har angivit åldern 3-6 år, men min åsikt är att den passar bättre för lite äldre barn som ca 6 - 9 år.)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin högläsningsbok

Camilla Sofie , 4 januari 2017

Perfekt alternativ till choklad- och presentkalendrar i adventstid. Läste för min 9-åring och 6-åring, passade dem båda. Spännande historia, vackra illustrationer.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Maximalmysig

Erica, 7 januari 2016

Så mysig att man nästan inte kan hålla sig från att fortsätta läsa. Den absolut bästa adventskalendern, samt att barnen såg fram emot varje dag och det gav oss en lugn stund innan läggdags.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning och lite läskigt

Julmamma, 18 december 2015

Läser denna tillsammans med min 6-åring. Kanske lite korta kapitel men jag vet inte riktigt vem av oss som tycker det är mest spännande, hon eller jag. Lite sorlig dock, men vi är ju inte klara än så vi hoppas på ett lyckligt slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Långt från prylhetsen

Gunilla, 12 november 2015

Härligt med en berättelse inför julen som väcker frågor om medmänsklighet, tolerans och generositet. Vacker bok med välskriven text att längta efter varje dag under advent!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Passar åldern 6-9 år

A.A., 23 november 2018

Magisk & mysig bok som fascinerade 7-åringen & de vuxna som högläste ända fram till jul. Verkligen läsvärd med vackra bilder.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande

Mammafine, 25 januari 2018

En berättelse som höll både barn och vuxna fängslade ändå fram till jul. Vi levde oss in i äventyret och det var särskilt roligt att höra barnen undan för undan upptäcka alla ledtrådar om Niklasson...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin bok men...

Anna, 4 januari 2018

...lite långsamt tempo. Jag som vuxen tyckte om den men min son på snart 6 år tyckte den var lite tråkig. Passar nog bra till något äldre barn eller barn som är lugna och fundersamma.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Döttrar gillar

Vladyslav Tymofeievych, 16 december 2016

Jag läser boken varje kväll innan barnen ska sova. De gillar boken och lyssnar noga. Rekommenderar nu när julen nalkas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej