Du är här: Start / Betyg & recensioner / Asgård : sagor ur den nordiska mytologin
Betyg & recensioner för

Asgård : sagor ur den nordiska mytologin (Inbunden)

Kundbetyg 4

(20 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bra sagor i dålig tappning

Fredrik, 13 november 2017

De fornnodiska sagorna är spännande och sedelärande för både vuxna och barn. Men berättarformen i denna bok gör historierna röriga. Det är först en Völva som "pratar" till dig och inleder sagorna som ofta är kortfattade och fragmentariska. Som tredje berättarform är serier inklippta, en god tanke som gör det ännu rörigare. Utöver den förvirrande berättarformen är sagorna så förkortade att de inte hinner bli spännande. "Personerna" hinner inte får någon karaktär och relationen mellan de olika "livsformerna" (gudar, vaner, alver, jättar, dvärgar, människor) framgår aldrig.

Teckningar och tolkningarna av jättarna är bra, men tolkningarna av asagudarna är dålig. Balder är långt ifrån vacker, Frigg och Freja lider av fetma (en modern variant av fruktbarhet kanske?) och Tor ser ut som en förlegad bodybuilder. Nanna för tankarna till att man försöker få boken politiskt korrekt.

Boken "Fornnodiska sagor och byter" har en be... Läs hela recensionen

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant men ofullständig.

Helena , 25 oktober 2016

Det som fanns med i boken var bra skrivet och spännande illustrerat, kanske något våldsamt och otäckt för mindre barn. Jag hade önskat att den var mer heltäckande, känns som att den bara nosar lite på ytan av de gamla myterna och gudarna.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning i Asgård

Lena Hallor, 19 januari 2016

En välskriven och spännande bok för hela familjen! Guidad av Völvan får man kunskap om och får ta del av historierna kring Asgård och den fornnordiska mytologin. Boken är också illustrerad med fantastiska bilder. Perfekt present!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lagom otäckt om Asgård

Peter Johansson, 25 december 2015

Boken går igenom ett par av de kändare historierna och några av de mindre kända från hela asatrouniversat. Vi blir ledda på ett bra sätt av Völvan och text varvas med serietidningsuppslag. Vältecknat och bra. Lagom för ålder 7-plus. Vissa bilder är förstås väldigt otäcka och våldsamma om man är känslig för sånt kan man ju vänta något år till.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar!

Loke, 10 december 2015

Underbar bok, mina barn älskar den. Lite läskig ibland. Härlig svängig text, rolig att läsa högt ur även om den är lite knepig för den minsta. Härliga färgglada illustrationer och kul inslag med serier! Fem stjärnor!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande och vacker

Charlotta, 10 december 2015

Jag fick den här boken i present till min dotter, som är 6 år, och hon älskade den! Spännande och lite läskig utan att vara för läskig. Jättefina bilder!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Asgård - en spännande resa in i nordiska mytologin

Mia , 10 december 2015

För mig var Asgård en helt ny upplevelse av den nordiska mytologin. Det första som slog mig var hur texten i boken vände sig till mig som läsare. Den ville verkligen berätta något för mig. Jag drogs direkt in i en magisk stämning. Bilderna är helt fantastiska. De är otroligt genomarbetade och får mig att fundera över hur de där gudarna egentligen kunde se ut. Härligt med någon som vågar ta ut svängarna. En del avsnitt kräver viss förförståelse, men det ger också möjligheter till bra diskussioner. Nu längtar jag efter att läsa boken högt för våra elever i skolan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I går - I dag sagorna lika aktuella

G-S F, 3 oktober 2016

När man som vuxen läser boken, påminns man av hur en så tidig värld, lever med oss och präglar vår vardag. Därför är boken viktig för våra barn att läsa, "Sagorna" är spännande och lätta att ta till sig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kul med seriedelar i boken

Pernilla Sjöborg, 8 september 2016

Kul med seriedelar i boken. Färgstarka bilder som förtydligar och ger inlevelse. Passar både stora och små. Enkla texter och ett berättande språk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej