Du är här: Start / Betyg & recensioner / Handbok för superhjältar. Handboken
Betyg & recensioner för

Handbok för superhjältar. Handboken (Inbunden)

Kundbetyg 5

(116 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Öppnar upp för samtal

Barnboksfamiljen, 1 maj 2018

Böckerna fångade A direkt - både berättelsen men också illustrationerna lockade. Boken tar upp och ger läsaren ett perspektiv på mobbning som nog kan öka empati för sina klasskompisar, göra det lättare att leva sig in i deras känslor. Smart när författaren även tar upp hur Lisa själv blir en av de som bara tittar på men sedan reagerar. Efter vi läst kunde jag och A ha en diskussion om mobbning just utifrån "bystander approach" - vad gör han om han i framtiden ser någon bli mobbad? Vi diskuterade att även om man inte är mobbaren så kan man ändå vara en del av problemet om man inte reagerar, att man har ett ansvar för varandra. Böckerna gjorde att diskussionen var lätt att föra då vi hade den gemensamma berättelsen i ryggen.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lysande!

Veronica , 15 juli 2017

Denna bok är en slukare för alla barn, även de som inte läser så ofta. Min dotter på 9 år kunde inte slita sig. Historien kan de flesta barn (och även vuxna) känna igen sig i och den är fantastiskt tecknad! Den inspirerar barn att tro på sig själva och sina förmågor, samtidigt som författarna behållit sagans magi.

Som en person som jobbar med barn i 8-9-års ålder så har boken även förmågan att den får utsatta barn att inte känna sig så ensamma. Boken är verkligen en skatt!
Vi bevakar redan del 2!
Den borde vara obligatorisk i alla skolors bibliotek och/eller rekommenderas från lärare till elever.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att finns sitt självförtroende & självkänsla.

Gullis lästips, 15 mars 2018

Handbok för superhjältar är helt klart en modern historia om att hitta sina inre krafter eller rättare sagt superkrafter.

I denna berättelse behöver man varken vara barn till en Gud, bli biten av en radioaktiv spindel och inte blir man född med den.

Allt som behövs är lite träning, en grym pyjamas och en mask gjort utav morfars gamla slips och en handbok i hur du blir en superhjälte.

Här har paret Vhålund lyckats med konststycket att få till en actionfylld bok och på ett annorlunda och fantasifullt sätt har man fått huvudkaraktären att hitta tillbaka till sin självkänsla, självförtroende och sin inre kämparglöd. Författare och illustratör har helt enkelt på ett smart sätt skapat en magisk, fantasifull, fartfylld, rolig och lite sorglig modern bok med en underton av vardag och allvar och slutprodukten har blivit en bok som måste sträckläsas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En spännande kapitelbok

Clara, 7 mars 2018

Blev snabbt till att beställa nästa bok i serien, då precis fyllda 6åringen älskade den här. Kapitlen kunde gärna varit liiiiite längre, då boken slukades på 2-3 "nattningar". Tänker att när min son lär sig läsa själv, så kommer den här boken läsas flitigt av honom igen. Om och om igen.
Med så väldigt fina illustrationer så är den här boken även givande för 3 åringen (även om hon inte kanske riktigt är målgruppen eller har tålamodet att läsa den i kapitalordning). Bilderna är inspirerande, känslosamma och fartfyllda.

Boken är redan köpt i tre exemplar, två i present och en till oss själva.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sonen älskade den!

Petra Sabina Bassmann, 8 december 2017

Första boken som min 9åriga son faktiskt har velat läsa själv utan uppmaning👍🏼 Därför har vi beställt både bok 1 & 2 till honom i julklapp och inväntar med spänning även nr3👍🏼

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

8 åringen slukade den på 10 röda

Lollo, 6 december 2017

Min 8 årige son läste den på ett kick och vill nu ha uppföljaren! Det uppmuntrar vi såklart med den i julklapp.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra

Emma Jakobsson, 23 oktober 2017

Mycket spännande bok,
Sonen på 5år väntar med spänning på uppföljare.
Passade oss perfekt med mycket bilder och lagom text
Väldigt fin illustrerad
Tar upp ett viktigt ämne.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevlig bok!

Elisabeth Wanner, 12 oktober 2017

Har inte läst den själv. Men min åttaårige son sträckläste boken själv...Första boken han inte kunde släppa. Han älskade den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken

Eva C, 6 september 2017

Hade önskat mer text och mindre bilder utifrån att boken riktar sig till 6-9 år. 6-åringen älskade den men 8-åringen tyckte den var för enkel. Bra upplägg, intressant och viktigt innehåll!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej