Du är här: Start / Betyg & recensioner / Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två

Helt ok men utan känsla

MammaT, 31 oktober 2016

Lite ovant att läsa manus. Det var som att snabbspola filmen. Man uppfattade händelseförloppet men utan känsla/inlevelse. Det var dock väldigt lättläst.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stor besvikelse

CAM, 8 december 2016

Framgick inte för mig när jag handlade att det var en pjäs.. Jätte trist.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Harry Potter

Nina Elisabeth Ansestedt, 17 november 2016

Detta är en pjäs, inte en bok att läsa. Kommer ej att läsa den. Kan ej rekommendera denna bok. Kass.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För dig som läst alla böckerna

Karolina Larsson, 27 oktober 2016

Eftersom det inte är en roman utan ett manus är beskrivninga av miljöer, känslor och händelser sparsamma. Boken blir då mindre gripande. Historien håller dock samma klass som tidigare böcker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Harry Potter och Det fördömda barnet del 1 och 2

Anita Klasson, 26 oktober 2016

Boken är spännande och bra, mycket magi och fantasi toppen !! Precis som alla de andra böckerna om Potter.
Det som skiljer sig med den här är att den är skriven i pjäs/teaterform där monologer står angivna.
Jag upplevde det som störande när jag läste den och greppet om handlingen gick lite förlorad.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tråkig fortsättning

Fredrik Claesson, 26 oktober 2016

Kan säga att jag älskar alla Harry Potter böcker jag läst. Allt från de första 7 till "fantastic beasts and where to find them" men känner inte samma känsla när jag läser denna bok.
Det är inte samma äventyr som du är van vid. Jag förstår att den är skriven som pjäs men det gör den mindre rolig att följa då.
Jag har inte läst hela boken, som är ett tecken på att jag inte fastnat för den. Men hoppas att jag kanske kan bli övertygad om jag fortsätter.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pjäs istf "roman"

Barbro Margareta Carlsson, 26 oktober 2016

Jag tycker att denn var innehållsmässigt lite "tunn" jämfört med tidigare böcker. Kanske beroende på att det är skriven som en pjäs. Inte helt nöjd

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dålig fanfiction

Emelie, 26 oktober 2016

Boken känns som en dålig fanfiction. Karaktärerna agerar inte alls enligt kanon och bryter helt mot hur de har varit i de tidiga böckerna. Karaktärerna känns väldigt platta och enformiga. Precis som epilogen (som var så cheesy och alla blev tillsammans med alla = så orimligt) så var även denna bok att alla såklart ska gilla och träffa varandra. Det känns inte rimligt.

Jag väljer att inte räkna denna bok som den åttonde Harry-boken, utan väljer att se den som ett fristående verk som de valt att göra till pjäs (jag tror dock att pjäsen kan vara riktigt häftig och jag sörjer att jag ej hann få biljetter!).

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

Kellisflickan, 3 april 2018

Jag uppskattade inte denna bok, tycker inte den höll riktigt för att vara en "Harry Potter"-bok.. Såklart hoppades jag att den skulle bli bättre, men tyvärr inte enligt mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej