Du är här: Start / Betyg & recensioner / Comedy queen
Betyg & recensioner för

Comedy queen (Kartonnage)

Kundbetyg 4

(10 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underbar

Villivonkansbooks, 18 juni 2018

Sashas mamma lever inte längre. För att inte bli som sin mamma har Sasha gjort en lista över sju saker hon måste göra. Om hon lyckas med det, kanske det andra onda som skaver försvinner.
🐴
Jag har läst nästan alla böcker som Jenny har skrivit. Jag tycker mycket om hennes böcker. Comedy Queen är inget undantag. Sashas mamma begick självmord och nu försöker Sasha och pappan överleva. Men trots all sorg och det mörka ämnet känns det hoppfullt och positivt. Författaren skriver fantastiskt bra, relationer, känslor och svärta skildras med underfundig humor. Jag får små skrattattacker titt som tätt i boken, den är så rolig! Rekommenderas varmt till alla från 9år och uppåt!

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skratt och sorg

Katarina J, 21 april 2021

Boken har ett mörkt tema som dock behandlas mycket varsamt i all sin komplexitet. Tilltalet möter läsaren i ögonhöjd, och funkar lika bra på min tonåring som på mig. Bland de bästa ungdomsböcker jag någonsin läst. Och de är många.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

viktig bok med hoppfullhet mitt i det mörka

Yvonne Andersson, 27 augusti 2018

Den här boken är viktig, för vi måste våga tala om självmord och psykisk ohälsa. Jenny Jägerfeld skriver så att vi förstår att allting kan och får kännas hopplöst samtidigt som det vardagliga pågår vid sidan om. Hon skriver så att vi förstår att människor sörjer på olika sätt men att det är viktigt att omgivningen hjälper den drabbade att våga och vilja prata om det svåra. Dessutom är det en bra och välskriven ungdomsbok för både ungdomar och vuxna med hela bredden av skratt och gråt och med varm hoppfullhet invävd i berättelsen.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tonårsbok

Jogge, 29 november 2018

Uppskattas säkert av unga flickor, men ingen bok för en vuxen man, lite för barnslig i både text och handling

1 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte bra bok.

Adde, 30 oktober 2020

Jag tyckte att boken var dåligt, för 12 åringar har inte så mycket drama i sitt liv. Jag skulle förstå om hon var 14-15 eller nåt sånt men som en 12 åring så passar den här boken inte till oss. Dåligt. Skulle inte rekommendera. Tråkigt också. Den enda roliga biten är när hon drar lime skämtet. Vår klass fick boken som en läxa på höstlovet och jag ångar att jag har läst den. Tyck vad ni vill, men jag tycker den här boken var dålig.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej