Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag älskar inte
Betyg & recensioner för

Jag älskar inte (Inbunden)

Kundbetyg 4

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Starka illustrationer!

Barnboksfamiljen, 2 juli 2019

"Jag älskar inte" är en bilderbok som
med enkel text och mitt-i-prick-illustrationer skildrar morgonrutinerna i en barnfamilj. Det morgontrötta och vresiga barnet möter föräldrarna som effektivt roddar och stökar. Igenkänningen är stor när berättelsen t.ex skildrar när det varma overallpåklädda barnet purknar när hon måste vänta på övriga familjen i hallen.
Texten är som sagt enkel men illustrationerna levnadsgör texten som tillsammans skapar en berättelse med substans. En berättelse att mötas och samtala kring.
Mot slutet av boken så vänder berättelsen. Det surmulna barnet blir gladare när det börjar piggna till och äntligen får träffa sin fina vän på förskolan.

Boken utmanar normer genom att vi i illustrationerna möter personer med olika hudfärger och kroppsstorlekar. Familjen består av vad vi tolkar två barn och två mammor. Alla dessa normkreativa detaljer susar förbi i illustrationerna utan att det görs ti... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hög igenkänning i!

Villivonkansbooks (Örebro), 29 juni 2019

Jag älskar inte är en barnbok med stor dos igenkänning i. Vilket barn och förälder har inte stressat på morgonen och barnen tycks inte vilja göra något av det man som förälder vill. Här skildrar författarna dessa morgonmoment på pricken med uppstigning, frukost, hårborstning och påklädning. Kan tydligt känns igen det från sonen när han var lite mindre! Nu är han så pass stor att det för det mesta går lugnt tillväga på morgnarna, tack och lov för det. Boken passar utmärkt till de lite mindre barnen från ca 2 år och uppåt. Den funkar fint att högläsa men går även utmärkt att läsa själv för en nybörjarläsare. Det är sparsamt med text med väldigt talande bilder till. Jag gillar att alla karaktärer i boken är illustrerade i olika hudfärger och att de har lite hull på kroppen och ingen är stöpt i samma form. På bilderna ser det ut som barnet har två mammor och jag gillar skarpt att det inte läggs något vikt på det. Jag älskar inte är en ut... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej