Du är här: Start / Betyg & recensioner / Doktor Dunder
Betyg & recensioner för

Doktor Dunder (Inbunden)

Kundbetyg 5

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fantastiskt bra!

Villivonkansbooks, 14 april 2019

Doktor Dunder har väntrummet fullt av väntande patienter. Alla patienter är män som är där av olika anledningar t.e.c boxaren Boxie som är nervös, superhjälten Sixten som är blyg och skogshuggaren Samir som är ensam. Jag gillar att alla är stora starka män som visar olika känslor. Just att det inte görs någon grej av att de visar känslor är fantastiskt bra! Vilket är väldigt bra inspiration för alla pojkar som växer upp idag! Även om vi föräldrar trycker på att det är okej oavsett vad man känner så är det bra med en bok som också visar det. Tidigare har jag jag inte sett det så mycket i barnböcker, så denna bok är verkligen välbehövd! När doktor dunder jobbat klart för dagen har det hunnit blivit kväll och mörkt. Doktor dunder blir rädd men då kommer alla patienter till hjälp och går med doktor dunder hem. Det värmer i hjärtat att läsa om att alla ställer upp för doktorn! Boken gick hem hos både mig och sonen! Sonen är kanske aningen... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmanar stereotypa könsroller! Toppen!

Barnboksfamiljen, 29 mars 2019

I boken möter vi en pojke som i ett mellanting av fantasi och verklighet blir "Doktor Dunder".
I väntrummet sitter fem män som alla är urtypen av macho-män - tror man. Boxaren Boxie, Superhjälten Sixten, Snickarstefan osv.
Alla behöver de hjälp av Doktor Dunder och det visar sig att de sökt hjälp av högst mänskliga anledningar. Vi får följa Doktor Dunders fina bemötande av männen som tillåts vara nervösa, blyga, ledsna och förälskade. Doktor Dunder kommer med goda råd och problemlösningar för att hjälpa sina patienter.

I denna boken ställs mansrollen på sin spets och utan att det görs till något konstigt så får alla också visa olika känslor och sidor som ofta inte uppmuntras inom mansnormen.
Uppslaget med Tyngdlyften Tommy som är kär får vi också via illustration och text veta att han är kär i en annan manlig tyngdlyftare. Detta kommenteras inte som avvikande överhuvudtaget utan presenteras som självklart i s... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej