Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gastar i Göteborg
Betyg & recensioner för

Gastar i Göteborg (Inbunden)

Kundbetyg 5

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underbar serie!

Barnboksfamiljen, 16 oktober 2019

De tidigare tolv böckerna om Jack har utspelat sig i Stockholm men som ni förstår av titeln så beger sig Jack med familj till Göteborg.
För Jack har blivit storebror - superkul! Men när ett mystiskt tecken visar sig på lillasysters arm så behöver de åka till västkusten för att träffa en teckentyderska. Kan det handla om svart magi?

Vi har uppskattat "Gastar i Göteborg" precis som tidigare delar.
Det som är lite tråkigt med boken är att det är just bok 1 av 4. Alltså är vi precis i början av Jacks nya äventyr. Vid högläsningen tog boken slut lite väl fort och vi önskade att de tre efterföljande redan fanns utgivna så vi kunde fortsätta direkt. Jag som vuxen tänker att den passar riktigt bra att läsa själv för den som kommit igång med läsningen, då kommer man nog förbi att boken tar slut för fort.

En rolig detalj är att Olczak vävt i flera utflyktsmål i Göteborg som många barn besökt. T.ex Liseberg och Uni... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra men kort bok

Gustavs bokhylla, 18 november 2019

Gustav 9år:
Vi läste klart Legenden om Jack Gastar i Göteborg av Martin Olczak. Det är första delen av fyra som ska komma. Anna Dandler har gjort de fina illustrationerna som är svarta och vita. Boken är 6-9 år.
Det är en bara bok men jag önskar att jag hade väntat med att läsa denna bok till alla böckerna finns ute. Nu måste jag gå och vänta jättelänge på de andra. Det är inte så roligt. Det är korta kapitel och man läser ut den snabbt.

Jack får en lillasyster som heter Ebba. Hon har ett tecken på armen. Svartmagi. Det verkar vara en nedräkning. Jack är jätteglad för sin syster. Hela familjen och vätten Rurik åker till Göteborg. Till Liseberg där det finns någon som kanske kan hjälpa dem. Mamma och jag turades om att läsa boken och den är jättebra.

Philip 7 år:
Boken är spännande och det är roligt att Jack fått en syster. Jag tycker om teckningarna i boken. Jag tycker om Jack men jag vill inte heller v... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst och spännande

L Johansson, 17 januari 2020

En lättläst och spännande barnbok. Både jag och sonen uppskattade Gastar i Göteborg och ser fram emot att läsa uppföljaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej