Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mio, min Mio
Betyg & recensioner för

Mio, min Mio (Inbunden)

Kundbetyg 5

(22 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Nytappning med fantastiska illustratitioner

Gustavs bokhylla, 21 september 2020

Mio min Mio är en riktig klassiker och det kan inte vara helt lätt att illustrera en bok likt den. Det är stora skor att fylla men Johan Egerkrans gör det dock riktigt bra och vilka fantastiska illustrationer sen. Han gör det med bravur. Mio min Mio är en magisk bok och allt det har Johan lyckats fånga med sina illustrationer.

En riktigt fin presentbok att investera i till sig själv eller någon man tycker om. Passar både barn och vuxna.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt fina illustrationer

Anne-Sofie Ölander, 15 oktober 2020

Naturligtvis läst den förut. Köpte den för de nya bildernas skull. Inget ärnytt under solen. Ser nästan ut som John Bauerteckningar.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin nyutgåva av klassiker.

Ingegerd Holmqvist, 5 oktober 2020

Underbara bilder och mer lättillgänglig för de lite mindre barnen. En bok att kura skymning till. Vännernas 6-åring älskade den.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wow

Hedvig Waldenström , 28 september 2020

Illustrationer som berör på djupet, så otroligt vackra och skickliga. Ser så mycket fram emot att läsa boken för min klass på lågstadiet. Tror att de hade älskat boken och illustrationerna. Vill se mer av Johans illustrationer!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gud va vacker!

Felix Bergman, 24 september 2020

Mio min Mio är en helt fantastisk bok, som jag tyvärr ofta känner inte får det beröm den förtjänar, i förhållande till andra Astrid böcker. Här har den i alla fall fått ett helt underbart ansiktslyft av den underbara Johan Egerkrans. Jag har följt Egerkrans sedan hans "Nordiska Gudar" kom ut, och tycker mycket om hans stil, som passar alldeles utmärkt till en bok som Mio. Hoppas att den här vackra utgåvan får riktigt bra kritik från de som spelar roll och att den säljer riktigt bra, så att Egerkans får chansen att illustrera mer Astrid. Skulle älska att se hur han tolkar Katla i Börderna Lejonhjärta eller Vildvittrorna i Ronja.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mio, min Mio

Henny , 6 januari 2021

Jättefina illustrationer i nyutgåvan. Som alltid i böcker av Astrid Lindgren en fin och välformulerad svenska.
Har läst den med stort nöje.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok!

Ingrid Norling, 28 december 2020

Berättelsen är ju underbar oavsett utgåva, men denna med illustrationer av Johan Egerkrans den bästa. Den var min barndoms mest oförglömliga läsupplevelse. I år gav jag den nya utgåvan i julklapp till ett barnbarn nu 17 år. Hon har nyligen sett filmen "Unga Astrid" och tänker nu på författarinnans son Lars som säkerligen har inspirerat till bokens Bo Vilhelm Olsson. Illustrationerna förstärker att mod att kämpa för det goda inte kräver stora muskler.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas!

Ann Leck, 1 december 2020

Hade glömt mycket av denna fina berättelse av Astrid Lindgren. Lätt att läsa om den nya versionen med sina fantastiska tecknade bilder av Johan Eggers. En fin upplevelse för ung som gammal.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En klassiker

Anders, 10 november 2020

Astrid Lindgrens klassiker illustrerad med fantastiska teckningar av Johan Egerkrants kan inte bli annat än en fullträff. Mio min Mio är barndomsnostalgi, men också en fantastisk berättelse som fortfarande fungerar lika bra på 9-åringen (vilket brorsonen kan intyga) som 42-åringen (dvs mig).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej