Du är här: Start / Betyg & recensioner / Diabolic
Betyg & recensioner för

Diabolic (Inbunden)

Kundbetyg 4

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Diabolic

Gunilla , 29 september 2017

En av de bästa böcker jag läst säger sonen 15år! Han tycker om fantasy & spänning & läser ganska mycket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ful och Snygg möter Darth Vader i rymden

Hobbybibliotekarien, 2 augusti 2017

På framsidan står det: "Game of Thrones möter Hungerspelen" men det är inte alls så, tycker jag. Jag skulle säga Ful och Snygg möter Darth Vader i rymden.
Sidonia är dotter till en senator i en framtid som, liksom i Star Wars, består av olika planeter och platser. Istället för vakthundar så har man med DNA-manipulation avlat fram diaboler, människoliknande varelser, som bara skyddar sin ägare. Diabolen Nemesis fick sin koppling i anknytningsprocessen och sedan är det Sidonia som är den ende i hela universum som hon kommer att älska. Tiden går och oenigheterna ökar och den härskande Kejsaren befaller att alla diboler skall dödas och senatorernas arvtagare bjuds in till palatset för fest. Sidonias mamma anar oråd¿

Hela storyn är berättad ur Nemesis synvinkel och vi får ta del i hennes frustration av att inte vara människa och av att vara(försöka vara) människa. Sidonia lär henne medvetet och omedvetet att fatta egna beslu... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Villivonkansbooks (Örebro), 10 februari 2017

Diabolen Nemesis blir programmerad att försvara Sidonia, dotter i en av galaxens förnämsta familjer. Jag var skeptisk till denna bok först, då jag inte är så förtjust i sci-fi. Men blev positivt överraskad av den. Boken var spännande och det är en väldigt intressant historia. Gillar man denna typ av bok är det en fullpott 🌟Tror den skulle bli spännande som film! Den är beställd till jobbet på vårt gymnasiebibliotek , där jag tror den blir mycket populär!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs denna bok

Solrosen, 27 januari 2017

Var fast från första sidan. Det händer alltid något och man vill inte att något ska hända med personerna man håller kära i boken men ingen går säker någon stans. Man undras alltid om allt är som det värkar eller om det bara är lögner. Men även hur Nemesis gör allt för att uppehålla sin fasad som Sidonia och lura alla att hon är mänsklig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej