Du är här: Start / Betyg & recensioner / Freja - Sagan om Valhalla
Betyg & recensioner för

Freja - Sagan om Valhalla (Kartonnage)

Kundbetyg 2

(3 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

får en att fundera

Madeleine Risberg, 31 juli 2003

"Freja" är en bok som får en att reflektera över vad det är som skapar vår kultur och varifrån myterna, sägnerna och religionerna kommer ifrån.
På ett intressant och fängslande vis hålls man fast vid bokens karaktärer och man imponeras av det omfattande förarbete författaren har genomfört. På det hela taget en läsvärd och intressant bok som ställer viktiga frågor. Mycket bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skräp

Martin H, 15 juli 2003

En fruktansvärd misshandel av det fornnordiska arvet. Historiskt oriktig, vilket naturligtvis kan vara legitimt i romansammanhang, men dessutom en pretentiös och larvig bok. Har man något som helst genuint intresse av vår förkristna historia gör man nog bäst i att helt enkelt låta bli att läsa denna miserabla historia. "Grottbjörnens folk" är nog att föredra om man vill ha historielös romantik.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

"Xena" möter "Förhäxad"

Mikael, 25 januari 2004

En roman som förmodligen mest vänder sig till kvinnor, gärna dom som också gillar "Grottbjörnens folk" och liknande böcker. På baksidan står det ngt om att det ska vara "en trovärdig bild av Bronsåldern" men det vete katten... Boken verkar bara gå ut på en massa mystik, magi och andar; häxor som slåss mot schamaner med hjälp av övernaturliga krafter, magiska cirklar och sånt som man numera hittar i butiker med namn såsom "Moon spirit". Sedan kommer den vanliga politiska blandningen av starka krigarkvinnor (jag föreställde mig dom som Bulgariska kulstöterskor...), matriarkat och mjuka velour-män. Som en crossover mellan ett avsnitt av "Förhäxad" och "Xena krigarprinsessan" ungefär...

Så vill du läsa om en svunnen magisk tid med kvinnor som beter sig som starka karlar, gubbsjuka ölgubbar, övernaturlig magi, andar och håriga dvärgar så kan du läsa den här boken. Är du intresserad av bronsålder och asatro kan du hoppa över den och istället läsa den tecknade serien "Valhall"

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej