Du är här: Start / Betyg & recensioner / Olycksfågeln
Betyg & recensioner för

Olycksfågeln (Storpocket)

Kundbetyg 3

(13 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Besvikelse!

Ninni, 20 september 2008

Berättelsen var något bättre än berättandet. Oerhört krystad dialog och ytligt tecknade karaktärer. Omöjligt att känna något för någon i boken. 100 mil, geografiskt såväl som kvalitetsmässigt, från Åsa Larsson!!! Någon borde ha gått igenom manuskriptet och rensat ordentligt.
Jag blev lätt besviken

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sämst hittills

BL, 3 juni 2008

Jag har läst de 3 första och tyckte de var bra, i synnerhet Stenhuggaren. Den här faller platt ner i jämförelse. Erikas och Patriks kyska kärleksdialoger känns väldigt otidsenliga - skulle platsa bättre i en svensk 40-talsfilm.
Patrik växer som person hela tiden medan Erika verkar stå still och förefaller mig ganska schablonartat beskriven.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förutsägbar!

Helena, 9 februari 2008

Man vet ungefär hur det ska gå och jag tycker inte att hon skriver bra, enkelt utan finess. Läs något annat av kvinnliga deckarförfattare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

...jaha...

E, 15 januari 2008

..är känslan när man äntligen tagit sig igenom boken. Platt historia och polisarbetet blir aldrig ens i närheten av spännande. Däremot får man ingående följa med i bröllopsplanerna... byta genre kanske Läckberg? Och en av karaktärerna går från djupt deprimerad till solskenslycka efter en promenad, realistiskt? Nee...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande!

Anna, 26 december 2007

Rekommenderar denna roman starkt. Kunde inte lägga ner den, sträckläste hela dagen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt underbar!

Christoffer, 1 september 2007

Jag älskar denna bok med hela mitt hjärta. Roliga karaktärer, bra story och ett riktigt bra och spännande slut. Ett varmt tips från mig. Läs den nu!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt dålig!

Annica, 23 augusti 2007

Urusel bok. Läckbergs första och andra är OK. Redan i tredje boken började en jobbig upprepning av 'plot'-uppbyggnad. Faktafel. Platta personer, juvenilt språk. Vi måste läst samma böcker under vår uppväxt för jag kunde räkna ut upplösningen extremt tidigt i boken. Nä, ingen rolig bok alls. Kan även påpeka att parfymen Poison från Dior kom ut på 80-talet och således inte fanns på 60-talet...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Uselt!

Per, 31 juli 2007

Detta är det hittills enda jag läst av Läckberg. Måste säga att jag blev grymt besviken. Hur kan ett ansett förlag ge ut en bok som brister i det mesta vad gäller språk och psykologi. Platt, intetsägande, ointressant - och inte det minsta spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varför en dokusåpa?

Tina, 31 juli 2007

Jag har läst Camilla Läckbergs böcker i kronologisk ordning och tyckt att alla varit lättsamma och spännande. Jag var därför som även tidigare väldigt förväntansfull när jag öppnade "Olycksfågeln". När jag öppnade boken och förstod att boken delvis skulle handla om en dokusåpa funderade jag allvarligt på att lägga ner den. Dokusåpa-dialogerna var bara jobbiga att läsa. Hade jag inte läst de tre tidigare böckerna och velat veta hur det går för Patrik och Erika hade jag gjort det. Den första halvan av boken kan kännas lite seg och till en viss del går det att förutse slutet. Satt och tänkte att det var tråkigt att jag redan kommit på upplösningen, därför blev jag väldigt positivt överraskad när jag bara delvis hade rätt. Blev en liten aha-upplevelse ändå på slutet alltså. Slutet på boken var bäst!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej