Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sjöjungfrun
Betyg & recensioner för

Sjöjungfrun (Inbunden)

Kundbetyg 3

(20 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Sämst

Smulan, 31 augusti 2008

Inte alls samma klass som de tidigare böckerna. Tur att denna inte skrevs först får man ju då säga. Trist att den inte var i närheten av samma klass som tidigare, det gör ju att man blir tveksam till att köpa fler om det nu blir det. Synd Camilla!!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sämst hittills

Hannah B-K, 10 augusti 2008

Helt klart den sämsta hon har skrivit, känns som att slutet var en nödlösning då hon inte kunde komma ur det på annat sätt. Språket och handlingen mellan mordfallen känns alldeles för enkelt och känns bara som utfyllnad. Jag blev inte imponerad.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så tråkig...

Mia, 7 juli 2008

Har precis läst slut Sjöjungfrun.
Blev trött på boken redan efter något kapitel.
Tycker den var slarvigt skriven och språket undermåligt.
Fick mig att tänka på billiga kioskromaner min mormor köpte när jag var barn...
Stör mig dessutom på allt förlöjligande av poliser och Ericas sätt att hela tiden lägga sig i, samt allt man inte får veta vad som personerna i boken upptäckt.
Jobbigt läsa en bok där man inte kan följa med helt i handlingen utan "står utanför" tills slutet kommer och allt avslöjas.
Har läst alla tidigare böcker av Camilla och de har bara blivit sämre och sämre.
Nu kommer jag inte köpa fler. Tyvärr...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skärpning...författaren!

erika, 15 juni 2008

Trollbunden av alla de andra i serien...så blev jag denna gång missnöjd över mig själv, att jag läste boken från sida upp sida ner och tog mig igenom den trots allt! Jag förväntade mig hela tiden spänning och att den skulle bli bättre-men sådan tur hade jag inte!
Läckberg får skärpa till sig...

Kanske den passar någon annan...än mig..??

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite seg.

Josie84, 15 juni 2008

Jag tycker väldigt bra om Camilla Läckberg tidigare böcker men denna var inte lika bra. Jag tyckte emellanåt att den var seg och att handlingen inte kom framåt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag inte riktigt fastnade men det gjorde jag bara inte. Men som tidigare skrivits är det lättsam sommarläsning.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Faktakoll

Tessa, 17 augusti 2010

Tyvärr går det inte till så enkelt på en liten polisstation, när det gäller mord. Var är spaningsledaren och spankillarna? Var är länskrim? Chefsåklagaren är förundersökningsledare i verkligheten. Och Erika -hon håller förhör som om hon vore polis! Patrik bryter mot sekretessen när han pratar med Erika om utredningen, vilka som är inblandade och vad som görs. Mycket orealistiskt. Varför tar inte Camilla hjälp av en riktig polis, innan manuset trycks?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nja

Beckis, 8 september 2009

OK handlingen var väl helt ok, men kändes som ett plagiat till Stephen Kings Secret Window. Kom på det när jag läst ut boken, kändes som om hon tagit mycket av handlingen från hans bok. Som vanligt så är det inget kul att läsa hennes dialog mellan karaktärerna, min 10-åring hade kunnat göra det betydligt bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande!!

Sofia, 28 januari 2009

Jag tyckte boken var underbar! Jag har lyssnat på den som ljudbok när jag har rastat min hund och jag har inte kunnat lägga ifrån mig iPoden. Lyssnade på slutet idag och jag längtar med spänning (och fasa) på nästa bok! Jag gillar att Camilla har dessa tillbakablickar som hon haft som en röd tråd i sina böcker. Mina favoriter är Stenhuggaren och denna sista bok! Tack Camilla för ditt skrivande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förnya dig Läckberg!

Bella, 27 november 2008

Jag tycker att denna bok är klart bättre än t ex Tyskungen som jag tyckte var dålig men att Läckberg nog behöver hitta ny stil och inte köra på tomgång som hon har gjort de sista böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej