Du är här: Start / Betyg & recensioner / Min mormor hälsar och säger förlåt
Betyg & recensioner för

Min mormor hälsar och säger förlåt (Inbunden)

Kundbetyg 4

(167 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5. Förra året så läste jag båda Fredrik...

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 29 augusti 2013

Betyg: 5 av 5.

Förra året så läste jag båda Fredrik Backmans två tidigare böcker.

Hans första roman "En man som heter Ove var helt klart förra årets absolut bästa bok, enligt mig.

Hans andra bok, Saker min son behöver veta om världen som innehåller korta texter till författarens son, var också helt klart en av förra årets bästa böcker.

Nu har Fredrik Backman kommit ut med sin tredje bok. Det är en roman som heter Min mormor hälsar och säger förlåt.

Och visst kommer även den boken att bli en av det här årets absolut bästa böcker för mig.

Högsta betyg får den av mig, fem av fem möjliga, för om man jämför den med många, många andra böcker, så är den så så väldigt mycket bättre.

Men om man jämför den med Fredrik Backmans första bok, En man som heter Ove, så var inte den här nya boken riktigt, riktigt lika bra. Men det beror nog på att den första boken var så otroligt br... Läs hela recensionen

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En gripande bok som är svår att lägga ifrån sig....

Magnus W Andersson, 6 november 2013

En gripande bok som är svår att lägga ifrån sig. Personerna är precis som i "En man som heter Ove" inte vad man tror från början. Fredrik har upptäckt att det finns något gott i alla och det finns orsaker till att folk gör och tycker som de gör. En bok som behövs för alla oss som dömer för snabbt.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Denna bok säger mer än man först förstår! Jag hade...

Britta Kristina Johannesson, 17 december 2013

Denna bok säger mer än man först förstår! Jag hade egentligen tänkt beställa "En man som heter Ove", hans tidigare utgivna. Fingrarna slant kanske - så jag fick "Min mormor hälsar och säger förlåt". Den gav mig en stor läsupplevelse i söndagssoffan - och en stark eftertanke följer mig in i julhelgen!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Eftersom jag blev oerhört förtjust i "En man som heter...

Anita Fiedler, 30 november 2013

Eftersom jag blev oerhört förtjust i "En man som heter Ove" var min förväntan stor på Fredrik Backmans nästa bok. Den är helt annorlunda, en blandning av saga och bister verklighet. Nyfikenheten på vad som skulle hända fick mig att skynda alltför fort genom delar av den. Sättet att långsamt beskriva människors sätt att vara på grund av det liv som de av olika skäl gått igenom är mycket bra. Det handlar om en mycket ovanlig mormor som stöttar och stärker sitt barnbarn och om hur hon efter sin död fortsätter hjälpa.
När jag nu i efterhand tänker på bokens innehåll vill jag uppmana alla - köp den och läs den med eftertänksamhet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag har även läst "En man som heter Ove" av samma...

Anna Madeleine, 14 november 2013

Jag har även läst "En man som heter Ove" av samma författare och kan ju såklart inte låta bli att jämföra dem till Oves fördel. Den här boken är också en härlig och underfundig historia som leder till många skratt. Den är både sorglig och glad precis som Ove även om den framkallade flera tårar. En varmhjärtad bok som jag älskade att läsa. Fler böcker av Fredrik tack!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag gillar den här boken och jag gillade författarens...

Reiny Lindqvist, 29 oktober 2013

Jag gillar den här boken och jag gillade författarens förra bok om Ove. Det finns en stor känsla för den lilla människan i hans böcker och berättelserna är fint upplagda, det är lätt att läsa dem och trots att en del sorgligheter inträffar, så känns allt ändå positivt till slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Uppfriskande och jättesköna skrönor. Bra tips för att...

Gusten Rolandsson, 15 oktober 2013

Uppfriskande och jättesköna skrönor.
Bra tips för att komma närmare barnbarnen och avskärma deras föräldrar.
Är en variant på vad jag skulle vilja berätta för mina barnbarn.
En härlig bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När boken är färdigläst är den en otroligt fin...

lena göransson, 10 oktober 2013

När boken är färdigläst är den en otroligt fin skildring, kanske av många, men av arbetserfarnhet vet jag, för många i vårt samhälle. Hört många som tycker att "sagan blir too much" . Vill inte ha boken oläst. En sådan mormor skulle betyda mycket för många barn!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

De enda likheterna mellan den här boken och En man som...

Ebba Söderman, 5 oktober 2013

De enda likheterna mellan den här boken och En man som heter Ove är ett underbart träffsäkert språk i en underbart välskriven bok. Precis som när jag läste om Ove så växlar jag mellan att skratta högt och gråta floder. Är man en smula vekhjärtad, som undertecknad, kan det ta lite tid att läsa den här underbara boken, för man orkar helt enkelt inte med mer än något kapitel åt gången innan lilla hjärtat håller på att brista.

Elsa är en karaktär som skulle kunna vara vilken vuxen människa som helst. Genomklok, missförstådd och trasig.

Helt enkelt en underbar bok. Igen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej