Du är här: Start / Betyg & recensioner / Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse
Betyg & recensioner för

Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse (Inbunden)

Kundbetyg 4

(73 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Det är mycket vi inte förstår...

Javo, 12 februari 2014

...med de observationsmetoder, som vetenskapen idag förfogar över (jag är själv vetenskapligt skolad). Jag har haft upplevelser av "mörka helvetets demoner" då jag hamnade i en mycket djup depression efter s.k. utbrändhet (utmattningsdepression) och kände att jag var nära döden, Så jag känner igen Eben Alexanders upplevelser och finner stor glädje i att det finns en "värld" bortanför denna.

Faktum är att jag efter helvetesupplevelserna såg just det klart skinande ljuset genom en port långt bort i den långa mörka tunnel jag befann mig i och hur jag närmade mig det och kom ut på gröna blomstrande ängar i sol och värme. Efter att ha läst boken, så bara bekräftar det att även om jag inte befann mig i en verklig "nära-döden-situation", så var min hjärna utslagen av depressionen, men mottaglig för andra intryck.

Alexanders berättelse blir därför i min ögon än mer trovärdig efter mina egna upplevelser. Hans vetenskapliga ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Taffligt geschäft

Analuz, 28 maj 2014

Nej, det här var för uppenbart fantasilöst skrivet för att tro på. Eben Alexander orerar om alla "djupa insikter" han fått, men förmedlar bara plattityder till läsarna. Om himlen inte är mer spännande än så här (kom igen: djurhuvuden som ploppar upp ur gyttja? En flicka på en fjärilsvinge?) så får det vara.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Onödig frireligiös känsla

Thorbjörn Carlsten, 21 september 2016

Ett intressant ämne som behandlas med erfarenhet och odiskutabel kompetens. Dock är titeln och innehållet en aning för mycket frikyrklig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant

Marianne Ståhl, 20 april 2016

Hans upplevelser är intressanta, men kanske lite för amerikanska och framför allt religiösa för att jag skall känna full äkthet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fascinerad berättelse

Jahima, 13 augusti 2015

Jag jobbar själv med vetenskaplig verksamhet och har personligen haft tre gånger en nära-döden-upplevelse efter svåra olyckor och jag kan bara bekräfta Eben Alexanders berättelser.

Vid den första upplevelsen rullades upp hela mitt liv, det vill säga det förflutna.

Andra gången färdades jag av änglar genom ett underbart universum, himlen eller vad man det nu vill kalla, tills vi hamnade framför en gyllene stad, smyckad full med guld, pärlor, ädelstenar och så vidare. Trots att jag jobbade och reste mycket runt om i världen, så har jag aldrig sett något liknande så vackert.

Vid den tredje gången hamnade jag i ett oerhört vit odefinierbart ljus, där någon hälsade mig välkommen och plötsligt stod jag i en blommande äng, där jag kunde återse min far och släktingar som dog under mitt livs tid, men även mina förfäder. Det var en oerhörd lugn stämning och i bakgrunden hörde jag underbar musik och sång som strömm... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt trösterik läsning.

Gunnar Åström, 30 december 2014

Under förutsättning att författaren inte bluffar fullständigt (vilket jag absolut inte tror han gör), är detta läsning som förklarar varför vi inte kan förstå allt utanför vår värld.
Om man inte tidigare var religiös, så blir man det lätt då man läser denna bok.
En god vän låg för döden, medan jag läste detta, och boken gav både honom, mig och hans anhöriga stor tröst.
Frälser effektivare än den frommaste predikant!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken upplevelse

BOJ, 12 november 2014

Otroligt intressant o spännande bok med tanke på att det är en läkare/vetenskapsman som fått sina åsikter omprövade.Vilken hisnande upplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk läsning

Barkum, 7 juli 2014

Så veteskapligt men samtidigt underhållande o intressant. Ämnet är högaktuellt och tidigare inte berört i många akademiska kretsar. Nu får man en exakt rese skildring av Ebens sjukdom och till frisknanade från dödens väntrum. Rekommenderas till alla läkarstudenter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Framtidsrelevant

Harri Jalonen, 5 maj 2014

Boken är ett utmärkt bidrag till kunskapsutveckling om döden och livets villkor. Han tydliggör att döden av de flesta uppfattas som utsläckning även av medvetandet. Eben visar att det är fel. Medvetandet är ande och oändligt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej