Du är här: Start / Betyg & recensioner / Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ
Betyg & recensioner för

Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ (Inbunden)

Kundbetyg 5

(335 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En vänskap att värna om - Jag och Tarmen

Gert Gustafsson, 9 februari 2015

Det räcker att titta på författarinnan Giulia Enders skyddsomslagets framsida för att inse att hon är full av busiga ideer. Hon lyckas beskriva Tarmen som om den var, omväxlande en tänkande person - en arbetsgivare - en hel industrianläggning. Och hon beskriver den med ord som man sällan eller aldrig hört någon annan läkare tala om den. Tarmen blir en vän, en medarbetare, ja, en bästis. Man blir angelägen att vara rädd om den, tänka på hur man behandlar den, sköta sin kropp för att inte Tarmen ska fara illa. Men även om man ibland misslyckas i sina uppsåt så förblir Tarmen en trogen vän i det tysta. Enders talar med vanligt enkelt folk så att de förstår, men drar sig inte för medicinska termer så att intelligentian känner sig hemma. För jag kan inte tänka mig annat än att det runt om i landet sitter läkare och småfnittrar och tar lärdom av hur man ska bemöta och tala med sina patienter. Lekmannen som läser denna bok blir klok och de ... Läs hela recensionen

18 av 18 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En intressant bok som är skriven med lite humor

Disco (Sundbyberg), 4 september 2015

En intressant och lärorik bok. Lättläst. Vissa kapitlat mer intressantare än andra, humorn i texten underlättar själva läsandet. Rekommenderas varmt.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd och rolig!

Ammiga, 23 april 2015

En både underhållande och viktig bok om ett organ som varit i skymundan och underskattas alltför länge. Boken kan ge ledtrådar och svar på många mag- tarmbesvär och är dessutom väldigt rolig att läsa :-D!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Charmerande faktaframställning

Mats Bengt Willers, 24 mars 2015

Mycket "matnyttiga" fakta. Gav ett ex till en nära släkting, som tycker sig ha funnit orsaker till depressiva drag. Stärkt i min kosthållning med mycket prebiotika. Stärkt i lagom är bäst. Dvs. i detta fall att lagom blandning av goda och onda bakterier är bättre för imunförsvaret än bara goda.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nyfikenheten ökar...

Tore Lennart Bryneholt, 24 mars 2015

Den är skriven så den tilltalar och ger ökad nyfikenhet om allt som rör tarmen och därtill lite mer. Lätt att begripa och förklarar orsak och verkan på sådant man bara inte tänkt på. Skratt och allvar blandas och gör att läsningen stimuleras. Så efter det vi läst ut boken vet vi mera om oss själv och våra magar samt att magen betyder mycket för vårt sätt att vara. Alltså inga sura magar och dito miner! Detta att få och kunna äta gott, kommer att bestå och därmed kan vår egen matkultur leva vidare, men med "magen" och tarmarna i god form!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok!

GeneralLopita, 24 mars 2015

Boken är skriven på ett väldigt roligt och intressant sätt, och ändå mycket kunskap och vetenskap i ryggen! Kan verkligen rekommenderas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant!

jecka75, 25 december 2015

Intressant ämne men boken hade vunnit mycket på en genomarbetad översättning. Många gånger måste en läsa om för att förstå då meningsbyggnaden ofta är fel. Synd att förlaget slarvar med sånt och förstör läsbarheten.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magen, vän eller fiende?

Ann Mari Hjorth, 16 oktober 2015

Nya perspektiv. En intressant, kunnig och rolig skildring av vad som händer med maten i våra magar. Köp och läs!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Borde vara obligatorisk läsning

Åsa S, 12 oktober 2015

Den här boken borde ALLA läsa! Mycket lättläst, informativ och viktig bok om våra magar. Den ger på ett humoristiskt sätt ökad förståelse för hur mage/tarm fungerar, och hur viktiga dessa organ är för kroppen. Boken förklarar bl.a. blodgrupper, immunförsvar, pro- och prebiotika och vad som är bra att äta. Hur man sitter bättre på toaletten och hur slutprodukten bör se ut - och inte se ut - får man också veta. Och mycket mer!
"Charmen med tarmen" är en viktig bok om ett viktigt ämne, en faktabok skriven med glimten i ögat.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej