Du är här: Start / Betyg & recensioner / Hon som vakar
Betyg & recensioner för

Hon som vakar (Inbunden)

Kundbetyg 4

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande

Villivonkansbooks (Örebro), 28 augusti 2017

Elena som är författare har precis separerat från sin man och bosatt sig i ett lånat radhus. Hon börjar iaktta familjen som bor tvärs över gården, där ett mörkt drama verkar pågå.
Boken har ett bra driv redan från första sidan, jag läste hela boken från pärm till pärm på två timmar. Historien är spännande med en tvist, allt är inte som man tror när man läser den. Störde mig dock på huvudpersonen en hel del, vilken jobbig människa. Vilket tyvärr drog ner hela historien för mig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant om dysfunktionella relationer

Annette Juhlin, 23 augusti 2017

Minnesbilder från vad som skett tidigare i kvinnans liv blandas med vad som sker nu. Men kan man vara säker på att det som verkar ske, verkligen sker? Att det som har skett, verkligen har skett? Vad är verklighet och vad är fantasi? Plötsligt tycks det inte finns något klar gräns däremellan, allt smälter samman.

Jag gissar ganska snart hur historien hänger ihop, vem som egentligen gör vad och vem som är vem. Det är snårigt, men inte tillräckligt snårigt. Jag upplever inte heller historien särskilt kuslig eller spännande. Däremot är det väldigt intressant med det psykologiska perspektivet och de dysfunktionella relationerna som sakta blottläggs bit för bit.

Hela recensionen finns här: https://justnujusthar.com/2017/08/23/hon-som-vakar-av-caroline-eriksson/

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 25 juli 2018

Caroline Eriksson har gett ut fyra böcker. Först två historiska böcker som bygger på gamla verkliga mordfall, men dom två har jag inte läst.

Sen så gav hon ut den psykologiska spänningsromanen De försvunna, som jag läste för ett par år sedan, och tyckte väldigt mycket om. Länken går till min recension av boken.

Nu har jag läst Caroline Erikssons fjärde bok, Hon som vakar, som jag tyckte var precis lika bra som hennes förra bok.

Boken är spännande, lättläst, gripande, och oförutsägbar.

Jag rekommenderar Hon som vakar varmt, och även De försvunna. Och jag ser fram emot kommande böcker av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Recension av jonssonsbookworld.blogg.se

jonssonsbookworld.blogg.se, 18 februari 2018

Jag rycks väldigt snabbt med i handlingen och blir intresserad av att veta mer om Elena och hennes liv. Det ligger hela tiden en spänning i luften medan dagarna går och hon iakttar familjen Storm mer och mer och försöker pussla ihop hur deras liv och handlingar hänger ihop. Precis som i Carolines förra bok De försvunna blir jag lurad när jag tror mig veta hur det hänger ihop och blir lika överraskad än en gång när trådarna knyts samman. Känslor och relationer är väldigt fint och skickligt beskrivna, det gör att jag blir väldigt berörd av allt som har hänt när boken väl börjar lida mot sitt slut. Riktigt bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som är svår att lägga ifrån sig!

Kim M. Kimselius, 3 december 2017

Caroline Eriksson bygger upp en kuslig stämning redan från början. Det är driv i berättelsen och karaktärerna är bra beskrivna. Jag tycker inte om huvudpersonen, men det är ju inget måste för att man ska tycka om berättelsen, som överraskar med en tvist. Upplösningen är spännande och oväntad.

En bok som var svår att lägga ifrån sig, en riktig bladvändare! Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej