Du är här: Start / Betyg & recensioner / Dolt i mörker
Betyg & recensioner för

Dolt i mörker (Inbunden)

Kundbetyg 5

(37 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Deckare med kultur

Helena Gävert, 19 september 2017

Elly Griffiths har gjort det igen Skrivit en deckare där hon blandar arkeologi och mord så bra utan att jag tycker att det blir för mycket.Ruth en väldigt mänsklig person känns inte fiktiv alls med sina bekymmer med Harry och Kate och en hel hoper andra bl a underbare Catchbad

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dolt i mörker av Elly Griffiths

Åsa Andersson, 15 augusti 2017

Som alla hennes böcker kanon bra och alltid en tvist i slutet så man bara vill ha nästa bok att läsa.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Charmig serie

Villivonkansbooks (Örebro), 7 augusti 2017

I en kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När Ruth undersöker benen visar de sig inte alls vara ett medeltidsfynd utan nyligen nedgrävt. En kvinna anmäls därefter försvunnen och Harry Nelson börjar utreda fallet och de mystiska ryktena om ett samhälle under jord.
Dolt i mörker är nionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway. Jag har läst alla i serien och gillar dem. Gillar även denna. Det är småtrevligt och mysigt att följa Ruth, Kate, Nelson och alla de andra. Det är ingen jätteaction i den, men den driver ändå framåt hela tiden, jag vill läsa mer. Ett plus med denna boken är att mindre fokus läggs på Ruths utseende och vikt, något som tidigare fått lite för mycket utrymme. Väntar bara på att denna charmiga serie ska filmatiseras, Saltängarna och dess omgivningar skulle bli ett trevligt tillskott i deckarserier.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hon har gjort det igen!

Désirée Gustafsson, 2 augusti 2017

Härlig läsning, man sträckläser Elly Griffiths böcker varje gång och sen suckar man och sen börjar en lång väntan tills nästa bok kommer.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Overklig intrig

Karl Gunnar Björn Widell, 17 april 2019

Inte en av Griffiths bättre, hon verkar ha slut på de bra intriger som hon har lyckats med tidigare. Rejält verklighetsfrämmande, rekommenderas bara till de som läst hennes tidigare mästerverk. Inget för "nybörjare".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hög kvalitet, som vanligt!

EWO, 20 februari 2018

Det bästa med böckerna är huvudpersonens personlighet. Sedan är det ett ovanligt grepp att konsekvent skriva i presens, men det ger en väldigt stark känsla av närvaro! Jag ser ständigt fran emot nästa bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänningsroman med stor mysfaktor

Margareta Anna Iris Åhman, 23 oktober 2017

Mitt toppenbetyg grundar sig på att jag läst alla böckerna i serien och älskar de olika karaktärerna. Detta i kombination med det arkeologiska perspektivet som alltid är där är en fullträff för mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feelgood deckare

Michaela (Hässelby), 29 september 2017

Tycker mycket om Elly Griffiths deckare och i denna serie lyckas hon få ihop arkeologi, miljöer och människor i något som måste kallas feelgood, trots att det är hemska mord och tragiska livsöden som ligger bakom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej