Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vi mot er
Betyg & recensioner för

Vi mot er (Inbunden)

Kundbetyg 5

(42 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 21 augusti 2017

Den här boken hade jag skyhöga förväntningar på. Jag älskade den första boken i serien, Björnstad, och jag hoppades verkligen på att den här fristående fortsättningen skulle vara lika bra. Och det var den.

Jag älskar ju allt Fredrik Backman skriver. Han är en helt outstanding författare, enligt mig. Här är länkar till mina recensioner av hans tidigare böcker: En man som heter Ove, Saker min son behöver veta om världen, Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, och den första boken i den här serien, Björnstad.

Har älskat Fredrik Backmans texter sedan jag läste hans text Personligt meddelande för sex år sedan. Den gick rakt in i mitt hjärta, och det gör allting som Fredrik skriver. Kan även rekommendera hans Sommar i P1 som sändes den 30 juli i år. Och även hans texter på Instagram, Twitter, och Facebook. Allt han skriver berör, tycker jag.

Vi... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi mot er - med er!

Berit Maria Åberg, 23 september 2017

Har inte hunnit läsa den ännu utan förväntar mej en härlig läsupplevelse. Alla tidigare böcker av Backman står i hyllan..... lästa med nöje av hela familjen!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dryper av politisk korrekthet

Anni, 9 augusti 2018

"Vi mot er" är så sprängfylld av svensk så kallad politisk korrekthet att jag har svårt att förstå om Fredrik Backman verkligen menar allvar eller om berättelsen egentligen är en drift med hela den jämställdhetsbesatta samhällsstrukturen. Språket växlar mellan att vara enkelt tillgängligt och omständligt upprepande. Den allvetande författaren vänder sig då och då direkt till läsaren med antydningar om vad som kommer hända i den därför ganska förutsägbara historien. Tyvärr tycker jag att den stora mängden floskler gör den väl patetisk och saknar den enkelhet och närhet med vilken den geniala "En man som heter Ove" berättades.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bok för både d,ä och yngre.

Ann-Louise Pettersson, 27 januari 2018

Tyckte boken var bra. Har givit den till barnbarn som tyckte om den första och nu får se vad som
händer i Björnstad. den riktar sig både till d.ä. och dm yngre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt skrivet om en händelse i vardagen

Eva Marie Nilsson, 15 december 2017

Magiskt skrivet om vardagen och dess stora bekymmer som är så viktigta att uppmärksamma
Hur tystnad kan förstöra men också hur oväntade mötet kan skapa lösningar och hopp

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Världens bästa Backman

Maria , 2 november 2017

Fredrik Backman är lika fantastisk som vanligt om inte bättre, rekommenderar starkt Björnstadserien, skratt, gråt och flera sidor där man knappt andas av spänning, förhoppning och bestörtning. Ser med glädje fram emot nästa bok i serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte ett öga torrt

Mia, 17 oktober 2017

Så vackert fångat. Såväl möjligheter och utmaningar inom idrott, familj, vänskap och kärlek som småstadens speciella för- och nackdelar. Tårarna rann i vart och vartannat kapitel!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Måste läsas!!

Magdalena Elenor Thorén (Boden), 3 oktober 2017

Har läst den tidigare boken Björnstad, och hade därför ganska höga förväntningar på denna! Som tur var infriades alla förväntningarna + lite till!
En helt fantastisk bok, inte lika seg som Björnstad när man vant sig hur Backman skriver! Jag läste till 04.00 på morgonen och kunde inte lägga den ifrån mig!! Rekommenderar den till alla!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Träffsäker

Lovisa, 22 september 2017

Böckerna om Björnstad fångar människor och mentaliteten i mindre orter och även inom idrotten. Precis som ettan kan man inte sluta läsa när man väl börjar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej