Du är här: Start / Betyg & recensioner / Folk med ångest
Betyg & recensioner för

Folk med ångest (Inbunden)

Kundbetyg 4

(21 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 3 maj 2019

Och Fredrik Backman har gjort det igen. Han har skrivit ännu en bok som fick mig att både skratta och gråta. Jag tror att han skulle kunna skriva vad som helst, till exempel en manual eller ett recept, och jag skulle bli berörd.

Det här är Fredriks nionde bok, och jag har förstås läst dom alla. Alla har alldeles självklart fått det högsta betyget av mig. Och alla har fått mig att både gråta och skratta, och det är faktiskt inte så ofta som böcker får mig till det.

Här är länkar till mina recensioner av Backmans åtta tidigare böcker: En man som heter Ove, Saker min son behöver veta om världen, Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Björnstad, Och varje morgon blir vägen blir vägen hem längre och längre, Vi mot er, och Ditt livs affär.

Som sagt, Fredrik Backman är så oerhört bra, oavsett vad han skriver. Det första jag läste av honom, en text i hans dåvarande blogg hos Café, som heter Perso... Läs hela recensionen

3 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Om att räcka till och hitta hem och vara vilsen.

Josskito, 25 juli 2019

Den här boken sätter så himla mycket fingret på - livet. Om vad som är viktigt. Varför vi inte ger upp fast vi innerst inne vet att det är lönlöst. Om hoppet. Det vi vill säga men inte vågar. Varför vi ljuger. Om liv som levs fast man egentligen vill leva ett annat. Om att passa in. Anpassa sig. Bångstyriga människor vi älskar och stundtals hatar men älskar dem mest i alla fall. Om att vad som är rätt inte alltid är korrekt. Om allt det där vi tror vi är ensamma om. Om skörheten som förkläds med taggarna utåt. Om usb-kablar. Om att räcka till och hitta hem och vara vilsen.
Boken har fått mig att skratta många gånger 😂 och gråta 😭. Jag älskar den! Fredrik Backman är ett geni. Tack för en underbart fin berättelse.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rörig

Kent , 23 juni 2019

Jag har Läst alla Fredrik Backmans böcker och har alltid varit nöjd men den här är för rörig.
Den innehåller också alltför många långa dialoger som inte för handlingen framåt.
Visst innehåller den en del tänkvärt som ger upphov till en del om inte skratt så illafall leende men det är tyvärr allt för stor del av boken som känns som svammel för att fylla ut sidorna.
Nej tyvärr kan jag inte rekommendera någon att köpa boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankar om Ove

Tord Turesson, 18 juli 2019

Boken handlar om människor i dagens samhälle som inte alltid passar in hos alla människor. Den är humoristiskt skriven och som ger en en mängd tankar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överdrivet politiskt korrekt

Anni, 15 juli 2019

Vad som främst drar ner betyget för min del är att "Folk med ångest" är så politiskt korrekt så det står mig upp i halsen. Den första halvan av boken innehåller även för många upprepningar för min smak och jag upplever den därför som tjatig, men sedan öppnar sig texten plötsligt och släpper fram Backmans karaktäristiskt underfundiga, humoristiska röst med den ena vinklingen efter den andra. Påminner en del om PeKå Englunds mästerverk "Född på en söndag".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk!

Zara, 13 juni 2019

Jag fullkomligt älskade den här boken. Den handlar om så mycket mer än ett gisslandrama. Den handlar om att förlåta, om att falla och resa sig, om att finna gemenskap hos folk som kanske inte nödvändigtvis är som oss. Den handlar om kärlek och sorg. Om hur svårt det är att vara människa trots att det inte är så komplicerat.

Kort och gott; Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Backmansk bok

Berit Maria Åberg, 31 maj 2019

Räcker med att säga Backman - har alla hans utgivna - alla lika underfundiga och bra. Lika specifika historier och naturliga - lätt att själv komma in i berättelsen bredvid huvudpersonerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmärkt

Ingalill Ask, 9 maj 2019

Författaren har som i tidigare skrivna böcker ett mycket bra språkbruk. Boken har en humoristisk handling med en allvarlig underton.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Märklig bok

Gunhild Sundström, 7 maj 2019

Konstig och jobbig att läsa och få sammanhang av, mycket svammel. Inte alls lika bra som Ove. Skulle inte rekommendera den

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej