Du är här: Start / Betyg & recensioner / En andra allians
Betyg & recensioner för

En andra allians (Inbunden)

Kundbetyg 4

(44 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 maj 2020

Jag har läst nästan allt som Denise Rudberg har skrivit, och hon tillhör mina favoritförfattare. Jag har förut tyckt allra mest om hennes Elegant Crime-serie, som hittills har nio böcker i serien, och fler kommer.

Men nu har jag en ny favoritserie av Denise Rudberg, och det är bokserien Kontrahenterna, med hittills två böcker, och fler kommer även där.

Den första boken i den här serien heter Det första chiffret, och den var mycket bra. Och nu har jag läst den andra boken, En andra allians, och den var också bra.

Båda böckerna är mycket välskrivna, och dom känns väldigt trovärdiga. Och jag vet ju att dom baseras på verkliga händelser.

Jag tycker oerhört mycket om huvudpersonerna i boken, och jag ser redan fram emot kommande böcker. Främst för att jag verkligen vill följa dom tre starka kvinnorna i boken.

Rekommenderas varmt.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den här gillar jag skarpt - så bra

@bettan_bokprataren (Örebro), 31 maj 2020

Som jag älskar den här nya serien av Denise. Båda de två första delarna är makalösa och jag slukade båda i rask följd.
De tre huvudpersonerna, Elisabeth, Iris och Signe lotsar oss igen en otroligt intressant period i vår svenska historia. Med ett rappt språk, korta snabba kapitel som för historien framåt så har författaren lyckats trollbinda mig rakt av. I den här delen porträtteras Signe på ett lysande sätt, hon lyckas trots sin simpla bakgrund att stå rakryggad och hon gör det med bravur. Hela boken känns mycket trovärdig och det känns verkligen som Denise har gjort ett bra jobb med research vilket gör att boken känns oerhört trovärdig.
En riktigt bra bok som har allt en bra roman ska ha. Intriger, hemligheter och lite kärlek.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu en fullträff!

Lollos bokhörna, 22 juni 2020

Det här är den andra delen av Kontrahenterna. Det är Stockholm i början av 1940-talet och Nazityskland blir allt starkare. Iris, Signe och Elisabeth som arbetar med att knäcka tyskarnas kod kämpar med att fånga upp meddelanden som har med tyskarnas framfart att göra. Samtidigt som det pågår saker i deras privatliv som är svåra att hantera.
Det är ett sant nöje att läsa "En andra allians" Boken är välskriven och texten bara flyter på såsom miljö- och karaktärsbeskrivning. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av berättelsen som är otroligt fängslade och svår att släppa.
De tre huvudpersonerna är intressanta att följa, de är starka kvinnor som gör vad de måste. Jag tycker att Denise flyttar oss tillbaka i tiden, hon skriver så ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lysande 1900-talshistoris som inte skall glömma

Stig L Grasser, 6 december 2020

Denna bok, varav denna är del 2 i en serie som jag hoppas kommer att följas av del 3 och flera, är riktigt bra. De berättar om spionspelet som utspelade sig bakom ridåerna i Stockholm under WW2. De bygger, enl. förf., på personlig verklighetsbakgrund då det under tiden 1939-1945 hände många underligheter och där mycket av det som hände faktiskt fortfarande är hemligstämplat - med hänsyn till de efterlevande. Tro det den som vill! Hänsyn till vanligt folk eller till de högre tjänstemän som styrde landet, för det var många som runtom i stugorna i lönndom flyttade undan, ställde tillbaka vissa porträtt allt eftersom krigslyckan vände fram och tillbaka ute på de europeiska slagfälten.
Den som vill veta, lära sig mer, om denna tid bör även läsa Jan Bergmans böcker om vad som hände i Stockholm under samma tid som den som Denise Rudberg här berättar om. Den första delen i hans bokserie heter '' Sekreterarklubben: C-byråns kvinnliga age... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

recension

Gunvor Birgitta Jäger-Kalin, 18 september 2020

Tyvärr är jag besviken. Hade förväntat mig mer efter första boken.Alla 3 kvinnor fick inte den plats dom förtjänar tycker jag. Mest fokus på Elisabeth. Sorry inte en bok som jag skulle valt en gång till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En härlig roman

För mig är Denise Rudberg en fantastisk författare och denna bok är inget undantag. En andra allians är en fortsättning från första boken Det första chiffret och vi får fortsätta att läsa om de tar starka kvinnoporträtten Signe, Iris och Elisabeth under början av 1940-talets Stockholm.
Boken är välskriven och har ett bra flyt i texten. Otroligt bra beskrivningar på karaktärerna då man som läsare lär känna dom och kommer dom nära i deras liv, även miljöerna beskrivs på ett tydligt sätt som gör att jag kan framkalla både bilder, känslor och dofter. I den här boken känns det som att det ligger lite mer fokus på Iris, Signes och Elisabeths privatliv till skillnad från förra boken då man fick mer inblick i deras arbete inom det militära och det har jag uppskattat och tyckt vara intressant att få lära känna dom lite bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej