Du är här: Start / Betyg & recensioner / Min historia
Betyg & recensioner för

Min historia (Inbunden)

Kundbetyg 4

(62 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Man får en annan typ av förståelse

Kiira, 5 oktober 2019

Jag har aldrig läst en biografi på det sättet jag läst denna. Mycket bra skriven bok, en av dem bästa biografierna jag läst. Jag läste ett tag , tog en paus och läste igen. Det är lite att bearbeta av det hon skriver. Hon skriver på ett bra sätt men den är väldigt informativ. Man får på ett helt nytt perspektiv se vad hon och Barack kommer ifrån, vad som formade dem att driva dem politiska frågan som dem drev, vad som var viktigt för familjen privat & politiskt. Att hitta en balans att vara USAs första dam & president med två st små barn som håller på att växa upp är inte helt lätt.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fler starka på toppen kvinnor, tack!

Jenny, 25 april 2019

Även om hon inte ville arbeta politiskt, så var hon delaktig i att forma sitt land under den tiden de satt och hon fortsätter än idag att påverka positivt.
En stark historia om en lika stark kvinna som kom från en familj med en tydlig känsla av vilka de ville vara i sitt samhälle/land.

Jag tror vi alla har något att inspireras av i denna historia, stort som smått...

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den

Ann-Marie Jansson, 11 april 2019

Otroligt arbetsamma människor. Trots detta återstår mycket att göra i USA. Dom kom en liten bit på väg under sina 8 år.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk historia

Linda S, 13 februari 2019

Man vill inte sluta läsa. Känns som man tjuvkikar in i deras liv. Vilka upplevelser! Även om man ibland undrar hur bra det kan vara att växa upp med detta liv!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nu känner jag Michelle

Sister (Lund), 28 januari 2019

Man får en god bild av henne som person, Michelle. En bestämd och ambitiös kvinna som blev kär i en mycket målinriktad man, nästan hennes "överman" därvidlag. En intressant bok ur flera aspekter, inte minst för att den bl a skildrar det svarta Chicago under författarens barndom och uppväxt.

Den halvbra översättningen drar ner betyget för min del. Kanske hade man lite för bråttom att få ut boken i Sverige till julhandeln?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Amerikansk historia

Marie Andersson, 16 januari 2019

Skitbra! Jag slukade den likaså min man. Jag har givit ett ex till mina vänner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inspirerande självbiografi.

Ulla Rogmar, 12 januari 2019

Mycket bra bok. Svårt att lägga den ifrån sig. En bok man vill "sträckläsa!. Intressant. En bok alla borde läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk kvinna

Lena Kulstad, 28 december 2018

Jag har läst en annan bok av Michelle Obama för många år sen. Hon är beundransvärd o är mycket lättläst. En bok jag rekommenderar . Själv har jag lånat ut boken till min väninna .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Frispråkig levnadsbeskrivning

Perlun, 21 december 2018

En ärlig beskrivning från en vinkel av en fantastisk kvinnas liv vars odds från början inte var så höga och som vi mycket sällan ser i media.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de bästa

Frank Grenehed, 12 december 2018

Michelle Obamas bok Min historia är en av de bästa självbiografier jag läst. Och jag har läst många.

Den berättar om en enkel flickas uppväxt i fattiga kvarter i Chicago till att bli en av världens mest uppskattade kvinnliga förebilderna. Alla borde läsa boken noga. Den är svår att lägga ifrån sig då man väl börjat läsa. Mycket finns att begrunda och lära sig av.

Nutidshistoria när den är som bäst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej