Du är här: Start / Betyg & recensioner / Där kräftorna sjunger
Betyg & recensioner för

Där kräftorna sjunger (Inbunden)

Kundbetyg 4

(447 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 13 maj 2020

Där kräftorna sjunger är en helt fantastisk bok. Och den är inte lik något som jag har läst tidigare. Författaren Delia Owens, är zoolog, och har tidigare gett ut faktaböcker. Men den här boken, blev hennes debutbok inom skönlitteraturen, vid sjuttio års ålder. Och den blev den mest sålda boken i USA förra året.

Boken är en underbar naturskildring samtidigt som den är en bok om utanförskap. Men det är också en bok om kärlek och vänskap. Och det finns även en mordutredning i boken. Det är en helt osannolik men samtidigt helt trovärdig historia.

Där kräftorna sjunger är svår att beskriva. Utan den måste upplevas. Så jag rekommenderar varmt boken till alla för en mycket fin läsupplevelse. Och självklart får boken högsta betyget av mig.

10 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok!

Lollos bokhörna, 28 maj 2020

Kya växer upp i våtmarken utanför en liten by vid North Carolina. Hon lever i en fattig familj och en efter en ger sig hennes familjemedlemmar av. Till slut är hon själv.
Kya är ett barn som tvingas att överleva själv. Som isolerad från omvärlden blir hon istället ett med naturen. Hon utforskar, dokumenterar och samlar på sig kunskap.
Det här är en bok som kommer stanna kvar länge hos mig. Berättelsen om Kya är fantastisk. Jag fascineras över hennes styrka, hur hon kämpar och tar sig över hinder. Hur hon bygger upp sitt liv och överlever. Hennes sorg och hennes glädje träffar mig och jag kommer att tänka på henne länge.
Jag älskade den här boken, hur berättelsen är uppbyggd. Språket är så vackert, målande, beskrivande och det är både sorgset och hoppfullt.

Där kräftorna sjunger är nominerad till Årets bok 2020 och jag förstår varför. Det är en roman som har allt, kärlek, vänskap, hemligheter och ett otroligt vackert språk.

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker

Jag läste boken på engelska o tyckte mycket om den, därför valde jag att köpa den för att ge bort som julklapp. Den är vacker i sin naturskildring och det märks att författaren är zoolog. Boken är samtidigt en skildring av utsatthet o utanförskap.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En otroligt fin bok med stor karaktär

Buffalo Bengt , 7 juli 2020

Detta är en bok vars plot är enkel att summera.. men att göra det på ett rättvist sätt är svårt. Boken skildrar främst ensamhet, kärlek och sökandet efter en plats i ett sammanhang på ett oerhört vackert sätt, förmodligen är det omöjligt att inte älska huvudkaraktären. Genomgående är författarens kärlek till naturen, vilket lyfter boken från outstanding till en bok man förmodligen minns över åren.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker skildring

Christine Ljungblad, 30 december 2020

Kya blir som litet barn övergivet av både sina syskon och sin mamma. Som 5-6-åring ser hon sin mamma stappla iväg med en sliten resväska, i sina alligatorpumps, utan att vända sig om efter Kya. Dessa avsked sätter djupa spår i henne och när hennes alkoholiserade pappa även han överger henne går hennes liv ut på att överleva. Att som litet barn växa upp i träskmarkerna i North Carolina, på 50-talet, är naturligtvis en rejäl utmaning. På alla plan. Ingen tar sig an Träskflickan men alla skvallrar om henne. De enda som hjälper henne är Jumpin och Mabel, det äkta paret som förser henne med kläder och mat när Kya själv vågar ta emot. Hos Jumpin, den svarte mackägaren, har hon en fristad från blickar och kan tanka sin båt och säljer sin plockade snäckor för att få pengar till mat. I hennes väg kommer också Tate, storebror Jodies vän, som lär henne att läsa och de utvecklar en unik vänskap och relation. Men även han överger henne...
... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Suverän.

Ulla Ring, 9 november 2020

Den har allt. Spänning, kunskap, romantik, ironi och tragik. Gör narr av människans trångsynthet och fördomar. Jag fullkomligt älskade den.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Makalös debut

Hans Jacobsson, 29 juni 2020

Där kräftorna sjunger är en fullträff som tar tag i en. Personporträtten är utmejslade med makalös precision och naturskildringarna är beskrivna med gudomlig skönhet. Det hela kryddas med en spännande mordgåta. Allt vävs samman till en bok som varmt rekommenderas.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk läsupplevelse

@bokslukarfeministen, 28 juni 2020

Alltså vilken bok. Jag älskade den från första början och kunde knappt sluta lyssna. Ibland tycker jag att handlingen kan bli rörig när berättelser hoppar mellan då- och nutid men så var verkligen inte fallet i Där kräftorna sjunger. Den är oerhört vacker och är skriven på ett poetiskt sätt som verkligen gör boken till en läsupplevelse. Detta är utan tvivel en av de bästa böcker jag läst i år.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vad hände egentligen?

Susanne, 19 september 2021

ALLA älskar den här boken... men inte jag. Tyckte inte ens den var bra. Tyckte den lämnade en del lösa trådar på slutet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej